MEGA DOKOSURILA PARTIZAN

Written by: Veljko Dragosavljević

Košarkaši Partizana su pred nešto manje od 800 gledalaca izgubili od Mega Leksa rezultatom 98:102. 

U poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije, u hali Aleksandar Nikolić, košarkaši Partizana su dočekali ekipu Mega Leksa. Domaći su počeli vrlo agresivno. Igrali su agresivno u odbrani pa Mega nije mogla da pronađe momentum na početku utakmice. Koliko su Crno-beli bili raspoloženi govori podatak da su prvi promašaj iz igre imali tek u petom minutu utakmice. Tada je Partizan otišao na +10 pa je trener gostiju, Dejan Milojević zatražio tajm-aut usled loše igre njegove ekipe. Nakon kratkog predaha, domaći su ušli u ne tako dobar period pa je Mega sa tri pogođene trojke uhvatila priključak. Domaći su nakon kratkog predaha nastavili sa lošom igrom u napadu pa je Mega prvi period zatvorila u svoju korist, 21:23.
Gosti su nastavili sa dobrom igrom na početku drugog perioda. Vrlo brzo su otišli na +7 koševima Mušidija. Domaći su se ponovo vezanim poenima vratili na egal rezultat. U trenucima kada je Partizan jurio prednost, prosek godina domaćih na terenu je bio 20, zanimljivo je da su tada na terenu pored Koprivice i Pota bili Jovanović, Marinković i Tanasković. Upravo su oni agresivnom igrom u odbrani vratili domaćima rezultatski priključak. Utakmica je ponovo ušla u slabiji ritam sa malo postignutih poena. Grešili su i jedni i drugi kako u napadu, tako i u odbrani. Uglavnom su se gubili u postavkama pa su gostujući košarkaši prvo poluvreme priveli kraju rezultatom 42:45.
Poluvreme je očigledno prijalo i jednima i drugima. Znatno su efikasnije počeli treću četvrtinu u odnosu na prošlu. Ponovo se trčalo, igralo se brže. Prvi problem kod Mege se javio na 6 minuta pre kraja trećeg perioda kada je Radoslav Spasojević, do tada jedan od zapaženijih, zaradio četvrti penal. Branislav Ratkovica i Đorđe Majstorović su u par navrata zavrteli pik, a ishod toga su bila dva zakucavanja Majstorovića preko Samardžiskog, s tim da je pri jednom dobio i dodatno bacanje zbog faula. Partizan je tada posle dosta vremena prešao u vođstvo ali je Jaramaz svojom trojkom i solo prodorima ponovo vratio prednost svojoj ekipi. Sam Jaramaz je u trećem periodu postigao 11 poena. Poenima Mušidija, Mitrovčani su treću četvrtinu završili vođstvom, 69:72.
Kao i u dosadašnjem delu sezone, kada se hvata priključak Vil Hečer je preuzimao odgovornost, tako je bilo i sada. Na ovoj utakmici nije imao veliku minutažu ali je završnicu morao da odigra. Upravo je on svojim poenima vodio Partizan kroz ceo poslednji period. Domaći su sve vreme stizali rezultat ali nikako nisu uspevali da ga prelome. Džikić je stalnim izmenama pokušavao kako da odmori svoje momke, tako i da nađe petorku koja će prelomiti rezultat. Mega je to iskoristila vrlo dobro pa su ponovo mini serijom došli na, u ovom trenutku, velikih +7 na 5 minuta pre kraja. Nije prošlo ni 15 sekundi od tajm-auta Aleksandra Džikića. Dejan Milojević je isto to uradio. Hečer je svojim poenima, potom Potovom ukradenom loptom na izvođenju i poenima naterao goste na predah. Kao što sam spomenuo, Vil Hečer je uzeo loptu i počeo da rešeta protivnika. Na 1.21 pre kraja, svojim 18 poenom u poslednjem periodu je doneo Partizanu dugo željeno vođstvo. Ali Mega je ponovo nešto iskopala iz svog arsenala. Jaramaz preko penala, i Kostja Mušidi su ponovo doveli Megu u vođstvo. Na 15 sekundi pre kraja je stajalo 98:99, napad za goste. Rebić je izveo loptu, dodao je Lešiću koji je bio sam i uz faul je postigao poene što je značilo da Mega dobija ovu utakmicu. Partizan je loše iskomunicirao poslednji napad pa rezultat glasi, 98:102. 
Najefikasniji u redovima domaćih su bili Birčević i Marinković sa po 20 poena. U redovima pobednika, Mušidi je postigao 24, Jaramaz 22. 

Коментари