DVA POLUVREMENA, DVE UTAKMICE. PARTIZAN SAVLADAO BUDUĆNOST!

Written by: Veljko Dragosavljević

Pred nešto više od 3.000 gledalaca, košarkaši Partizana su dočekali Budućnost iz Podgorice i pobedili rezultatom 94:83. Domaći košarkaši su tako prvi put posle osvajanja kupa izašli pred svoje navijače i zatvorili ovu sezonu Aba lige pobedom. 



Crno-beli su uoči pretposlednjeg kola izgubili sve teoretske šanse za plasman u plej-of. U skladu sa tim Nenad Čanak nije izašao sa najjačim sastavom. U civilu su utakmicu odgledali Vilijams-Gos, Đoko Šalić, kao i Nikola Tanasković koji je pogidao prednje ukrštene ligamente, dok se posled dužeg vremena Marko Čakarević vratio na parket. U skladu sa izostankom svog najboljeg igrača, Partizan je u napadu imao problema prilikom kreacije i formiranja pozicionog napada. Uglavnom su to bili šutevi nakon par blokova ili igra 1 na 1 ili 2 na 2. Podgoričani su od početka utakmice uspostavili kontrolu. Domaći su na početku imali velikih problema pri zagrađivanju. U prvih 20 minuta, gosti su skupili 6 ofanzivnih skokova. Vrlo su dobro koristili ne zagrađivanje domaćih košarkaša i vrlo nesigurno pozicioniranje u odbrani. Crno-beli su imali veoma lošu komunikaciju u odbrani, nije dolazilo do preuzimanja kada je trebalo pa su igrači ostajali sami na šutu i to pogađali. Iskusna ekipa kao što je Budućnost to ume da iskoristi. Partizan je bio blizu sve do 15 minuta kada je Budućnost mini serijom otišla na +14 i tako privela prvo poluvreme kraju rezultatom 36:50. 
Domaći su drugo poluvreme otvorili serijom 12-3. Veličković, Von i Si su počeli da pogađaju sa svih strana. Ozbiljna odbrana domaćih je sigurno iznenadila četu Aleksandra Džikića. Gosti su uzimali neke nerezonske šuteve što uglavnom biva kada utakmice ide silaznom putanjom. U tim momentima se u plavom dresu nije mogao naći igrač koji će Budućnost vratiti na šine iz prvog poluvremena. Trojkama Novice Veličkovića u završnici trećeg perioda, i skokovima u napadu Bandža Sia, domaći su u poslednji kvartal ušli sa +2, u jednom momentu je bilo čak i +7. 
U poslednjem periodu ista slika. Partizan je nastavio da igra odličnu odbranu a kapiten Novica Veličković je svoju ekipu nosio do pobede. On i Von su pogađali onda kada je trebalo. Na 5 minuta pre kraja Partizan je napravio seriju 15-0. Igra Budućnosti se raspadala. Promašivali su sve. Crno-beli su rutinski priveli utakmicu kraju uz još jednu maestralnu partiju kapitena Veličkovića. Partizan je ovako svoje domaće utakmice u Aba ligi završio trijumfom rezultatom 94:83. 
Najefikasniji u domaćoj ekipi su bili Veličković sa 28, Von sa 17, Si je postigao 14 dok je Gagić dodao 13. U gostujućoj ekipi, Ivanović je postigao 13, Gibson 12 a Doelman i Ilić po 11. 



Photo by: Emilija Jovanović






Коментари