Odbojkašice Vizure započinju pohod ka vrhu Evrope

Written by: Ana Tomić

Odbojkašice Vizure će sutra od 19 časova u SC ,,Šumice'' odigrati meč prvog kola D grupe Denizbank Lige šampiona protiv francuskog Kana. 



Tim povodom je danas, u hotelu ,,New Belgrade'' na Tošinom bunaru, održana konferencija za štampu. Prisutnima su se obratili Željko Tanasković, trener Vizure, kao i igračice Nataša Čikiriz i Milena Dimić, na čelu sa kapitenom Ljiljanom Ranković.

Uprkos tome što je Kan veliki favorit na papiru, prvi trener srpskih šampionki Željko Tanasković veruje u pobedu.
- Kan je vrlo kvalitetna ekipa. Specifični su jer često menjaju ritam igre, oslanjaju se na sve igračice i igraju sa dosta izmena. Mi ćemo se truditi da svaka igračica pruži svoj maksimum, jer verujem da ovaj tim ima snagu i potencijal da bude budućnost, ne samo naše, već i evropske odbojke - naglasio je Tanasković, koji će sutra debitovati u Ligi šampiona kao trener jednog ženskog tima. 

Vizura će prethodnu sezonu pamtiti po istorijskom prvom pojavljivanju u Ligi šampiona. Ove godine su ambicije kluba mnogo veće, pa se ''Ajkulice'' sa Novog Beograda nadaju prvoj pobedi, a možda i prolasku grupne faze. Vizura je ušla u istoriju ovog elitnog takmičenja kao najmlađa ekipa ikada, pa se od njenih odbojkašica tek očekuju evropski podvizi u godinama koje predstoje. 



Srpske šampionke su prethodne sezone u Ligi šampiona dva puta odmerile snagu sa Kanom, ali je francuski klub oba puta bio uspešniji. Ljiljana Ranković, kapiten Vizure, nada se da će im predstojeći duel biti treća sreća. 
- Obe ekipe su, za razliku od prethodne sezone, pretrpele velike promene. Tada nam je bila čast da igramo protiv Viktorije Rave i Tom Logan, koje su nam bile idoli kada smo počinjale svoju profesionalnu karijeru. Kan više nema toliko zvučnih imena, ali to ne znači da ćemo se opustiti.  - izjavila je Rankovićeva.

- Ove godine smo bogatije za prošlogodišnje iskustvo. Tada smo se zadovoljavale dobrom igrom i ponekim bodom koji smo uzele. Ove godine su nam apetiti porasli, želimo i prvu pobedu - nadovezala se Nataša Čikiriz, korektor Vizure. 

Klub je iskoristio priliku da javnosti predstavi i svoja nova pojačanja - dve nove mlade igračice, ali i tri nova sponzorska ugovora.

Ivan Steljić, trener mlađih selekcija ''Ajkulica'', i predsednik kluba Zoran Radojičić upoznali su novinare sa mladim igračicama, koje su, po procenama stručnjaka, jedne od najtalentovanijih na ovim prostorima. U pitanju su Sara Carić, pionirska reprezentativka Srbije, i Bugarka Aleksandra Georgieva. 
- Vizura izuzetno poklanja pažnju razvoju mladih igračica. Uložili smo velike napore da ove dve devojčice budu danas ovde. Nadamo se da će krenuti stopama Tijane Bošković, koja je kod nas došla kada je bila istog uzrasta kao i one, a danas, svega nekoliko godina kasnije, je jedna od najboljih odbojkašica sveta - rekao je prvi čovek kluba sa Novog Beograda

Pored ovih mladih igračica, Vizura je bogatija i za tri sponzorska ugovora, pa će ovaj tim ubuduće imati podršku Asics opreme, Fakulteta za sport univerziteta ,,Union - Nikola Tesla'' i Mlina iz Dobrinaca.


Izvor fotografija: www.ok-vizura.com 
                             FMK sport



Коментари