ZVEZDA RUTINSKI PROTIV FMP-A - 77:69

Written by: Nikola Krunić




Uprkos jednocifrenoj razlici, neizvesnosti nije bilo ni nia vidiku, ali ono što treba da brine Dejana Radonjića jeste povreda Simonovića koji je u drugoj četvrtini izvrnuo zglob, nakon čega nije bio u stanju da nastavi meč.

Crveno-beli su rutinski odradili posao protiv “mlađeg brata”. Nadmoć u igri videla se već u uvodnim minutima kada su crveno-beli napravili seriju 10:0 čime su primorali trenera Alimpića da zatraži minut odmora. Ognjen Dobrić je već nakon prva tri napada na kontu imao 8 postignutih poena, ali se na kraju utakmice ispostavilo da je to sve što je malobrojna publika u “Pioniru” mogla da vidi od njega. Na njegove pogotke nadovezao se Kuzmić, koji se doslovno poigravao sa protivnikom čitav meč. Bivši centar Panatinaikosa, Golden Stejta i Unikahe je za 18 minuta na parketu ubacio 16 poena. Pored Kuzmića, među dvocifrenim igračima bili su Gudurić sa 15 i Dangubić sa 10 poena. Gostujuća ekipa je preko raspoloženog Bursaća smanjivala zaostatak, ali su Radonjićevi izabranici dodali gas u napadu i stegli kaiš u odbrani, čime su rutinski priveli kraju meč 10. кola. Ono što treba da brine Zvezdinog trenera Radonjića, jeste Simonovićeva povreda zgloba pri doskoku u drugoj četvrtini. Sa druge strane, u ekipi FMP-a istakli su se Bursać sa 19 i Ljubičić sa 13 poena.      

Crvena zvezda - FMP 77:69 (25:16, 16:16, 16:10, 20:27)

Dvorana: “Aleksandar Nikolić”

Sudije: Nešković, Maričić, Milojević

Crvena zvezda: Tompson, Dangubić 10, Mitrović 7, Lazić 7, Dobrić 8, Simonović 3, Rakićević, Dženkins 1, Gudurić 15, Jović 3, Kuzmić 16, Bjelica 7.


FMP: Radanov 4, Čović, Davidovac 3, Apić 2, Bursać 19, Šešlija 2, Kutlešić 2, Žižić 4, Ljubičić 13, Radovanović, Ostin 9, Bolden 11.

Коментари