Crno - belima "dupla kruna" posle pobede nad Zvezdom!

Written by: Uroš Petrović


Tri finala kupa - dva trofeja! Takav je bilans Partizana u Kupu Srbije nakon večerašnje pobede nad "večitim" rivalom. Gledaoci su na stadionu u Humskoj imali prilike da vide jedan relativno zanimljiv meč, pun šansi, zanimljivih poteza i kontroverznih odluka. Iako nije viđeno puno golova, taj "jedan ali vredan" dugo će pamtiti navijači Partizana - uključujući i Nikolu Milenkovića, koji ga je i postigao - s obzirom na to da je on praktično na savršen način završio sezonu "parnog valjka".



Ako bi se postavilo pitanje ko je bolje započeo utakmicu, odgovor bi se nesumnjivo odnosio na goste - izabranici Boška Đurovskog vršili su jak presing, kontrolisali tok igre i nisu gubili loptu. Sporadično je i Partizan stvarao konkretne šanse, ali prvih 20 minuta pokazivalo je dominaciju Crvene Zvezde. Momenat o kojem će se dosta pričati desio se u trećem minutu, kada je Boaći pao u šestaestercu domaćih. Prema sada dostupnom kadru, teško je proceniti da li je Mažić trebalo da dosudi jedanaesterac.


Kako je odmicao duel, izgledalo je da gola neće biti do drugog poluvremena. Ipak, upornost izabranika Marka Nikolića na kraju se isplatila. Usred katastrofalnog markiranja Nikola Milenković iz kornera postiže vodeći i, ispostaviće se, pobedonosni gol za Partizan. Iako je mladi štoper sjajno zahvatio glavom loptu, glavnu krivicu za pogodak snosi loša organizacija Zvezdine odbrane.

Psihološka i rezultatska prednost crno - belih odrazila se i u nastavku meča. Ipak, oba tima pokazivala su određenu dozu nervoze - prvi da ne bi izgubili vođstvo, a drugi u očajničkim naletima zarad izjednačenja. Negde pri sredini drugog poluvremena viđene su zanimljive prilike za gol - Leonardo, Milić i Boaći "kucali su na vrata" suparničkih mreža, ali je pogodak izostao.

Borbenost Crvene Zvezde bila je primetna do poslednje sekunde. U četvrtom minutu nadoknade sviran je slobodan udarac tik uz liniju kaznenog prostora Partizana, što je pristalicama nekadašnjeg evropskog prvaka unelo tračak nade za izjednačenje. Pred loptu je stao iskusni Nenad Milijaš, koji je zimus doveden upravo da takve prilike i realizuje. Ipak, često kritikovani Nemanja Stevanović je na odličan udarac odgovorio još boljom reakcijom, ljubeći grb nakon odgurnute lopte u korner. U pitanju je potez koji bi "grobari" trebalo da cene i poštuju.

Na kraju, utakmica u kojoj je viđeno apsolutno sve, zasluženo je pripala domaćoj ekipi. I dok je pred crveno - belima nesumnjivo vrlo dugo i zauzeto leto, klub iz Humske ne sme predugo slaviti uspešni mesec maj, uzimajući u obzir da su kvalifikacije za evropska takmičenja na vidiku.

Photo by: Emilija Jovanović

Коментари