ZVEZDA LAKO SA VRŠČANIMA - 80:55

Written by: Nikola Krunić


AKTUELNI ŠAMPION SLAVIO S POLA GASA BEZ POVREĐENIH SIMONOVIĆA I VOLTERSA



Da crveno-bele čeka lakši trening, videlo se u prvoj četvrtini. Igra gostiju bila je konfuzna, uz pregršt nerezonskih rešenja u napadu, što je podupirala Zvezdina tradicionalno agresivna odbrana, iz koje je domaćin profitirao preko Dobrića, Mitrovića i Kuzmića, stekavši vrlo brzo dvocifrenu razliku. Izabranici Dejana Radonjića su nakon prvih 10 minuta igre sveli protivnika na svega 4 poena, čime su priuštili luksuz da opuštenije pristupe nastavku meča. Ubedljiva prednost omogućila je Radonjiću da rasporedi minutažu za sve igrače iz rostera i da ne forsira okosnicu ekipe. Zvezda je imala veliki broj izgubljenih lopti (18), ali je kontrolisala skok, imala dobar procenat šuta iz igre, tako da se pitanje pobednika ni jednog momenta nije dovodilo u pitanje. Uprkos laganijem intenzitetu Zvezdine igre tokom drugog poluvremena, Vrščani nisu uspevali da umanje zaostatak. Za to su se pobrinuli Gudurić i Simanić, koji se razigrao u finišu utakmice. U pobedničkoj ekipi, istakao se Mitrović sa 11, dok je u redovima poraženih najefikasniji bio Fundić, sa 18 ubačenih poena. 



Crvena zvezda - Vršac 80:55 (19:4, 22:14, 18:16, 21:21)
Dvorana: "Aleksandar Nikolić"
Sudije: Mrdak, Pecelj, Vesković

CRVENA ZVEZDA: Tompson 5, Dangubić 4, Mitrović 11(5 sk), Lazić 2, Simanić 9, Dobrić 10, Rakićević, Dženkins 7, Gudurić 10, Jović 4 (6 sk), Kuzmić 9 (6 sk), Bjelica 9.

VRŠAC: Pavković, Pavlović 8, Mitrović, Glišić 2, Krstović, Jovović 6, Savović 4, Jeftić 4, Minčev 4, Stojadinović 6, Fundić 18 (9 sk), Đerić 3.


Photo by: Zvanični sajt Košarkaške lige Srbije

Коментари