VRŠČANI SE DRŽALI 36 MINUTA PA POKLEKLI

Written by: Veljko Dragosavljević



Pred oko 1.000 gledalaca, košarkaši Partizana su dočekali Vršac. Uz dosta muka i prvim vođstvom u 36. minutu, Partizan je slavio rezultatom 86:76

Gosti su odlično otvorili utakmicu. Boško Đokić je dobro spremio svoju ekipu, takitčki su na početku utakmice nadigrali domaćina. Stefan Fundić je utakmicu otvorio sa dve postignute trojke. Vrščani su napravili domaćinu velike probleme u organizaciji. Odlično su se kretali dok Crno-beli njihov tempo nisu mogli da isprate. Domaćima su veliki problem pravili gostujući krilni igrači, Fundić i Jeftić. Sredinom druge četvrtine Vršac je stao u zonu što je prouzrokovalo veće probleme u domaćim redovima. Gosti su tada otišli na +12 a košarkaši Partizana ni jednog trenutka nisu davali znake života. Nastavili su loše da se kreću u napadu, iznenađeni dobrom igrom predstavnika KLS-a. Partizan je krajem drugog perioda uspeo da smanji razliku na samo 6 poena zaostatka, pre svega greškama gostujuće ekipe ali nisu mogli da preokrenu zbog neprestanih prigovora sudijama čime su dva puta sankcionisani tehničkim greškama. 

Početak drugog poluvremena nije doneo ništa novo. Vrščani su nastavili sa disciplinovanom i organizovanom košarkom dok su se Crno-beli mučili. Ponovo su zonskom odbranom pravili velike probleme domaćima koji nisu pronalazili pravi momentom kako bi konačno prelomili utakmicu u svoju korist. Nekoliko puta su dolazili na par poena razlike što im ni tada nije bilo dovoljno. Pogođenom trojkom ili nekim glupim faulom na protivničkoj polovini igrača Partizana, Vrščani su vraćali deficit. Činjenica je da su se Hečer i Marinković uključili u utakmicu ali je Fundić sa druge strane bio potpuno nezaustavljiv u nekim trenucima. Momak koji je pre dve nedelje prešao iz Beovuka je potpuno izbacio iz elementa pojedine domaće košarkaše. Na 4 minuta pre kraja utakmice, trojkom pa potom i pogođenim penalima, Birčević je doneo prvo vođstvo domaćima koji nakon toga utakmicu priveli kraju. U tim trenucima, možda i najbolji pojedinac na utakmici, Stefan Fundić, je zaradio peti penal što je dodatno oslabilo napadački arsenal Vrščana. Gosti su se očigledno istrošili što je znatno iskusnija ekipa iskoristila. U poslednjih dva minuta ništa nisu mogli da pogode pa je semafor na kraju pokazao +10 za Partizan, 86:76. 

Najefikasniji u domaćoj ekipi je bio Birčević sa 15 dok se got gostiju istakao i definitivno najbolji pojedinac na današnjoj utakmici, Stefan Fundić sa 17 poena. 





















Коментари