MITROVIĆ I DŽENKINS NEREŠIVA JEDNAČINA ZA PARTIZAN - 85:74

Written by: Nikola Krunić

Crveno-beli su u tvrdoj utakmici, prepunoj faulova, savladali večitog rivala po drugi put u ovoj kalendarskoj godini i zabeležili drugi trijumf u KLS


Granitna odbrana domaćina obeležila je prve minute utakmice. Crveno-beli su doslovno zaključali spoljnu liniju i konstantno punili reket, onemogućivši gostima bilo kakav manevarski prostor u napadu puna četiri minuta. Agresivna defanzivna igra primorala je crno-bele na greške, iz kojih je domaćin profitirao, kreirajući seriju 12:0 preko Kuzmića Dangubića i Dženkinsa. Džikićevi izabranici su u međuvremenu uspeli da iskontrolišu skok i konsoliduju igru u odbrani i napadu i da prepolove prednost protivnika. Luković se razigrao u reketu, postigavši 7 poena u prvoj deonici. Na njegove pogotke nadovezali su se Veličković i Marinković, čime su uspeli da smanje razliku na podnošljivih -7 pred drugi kvartal.

U drugoj četvrtini, Radonjićevi izabranici su zakazali u napadu. Crno-beli su pritisli spoljnu liniju Zvezde, onemogućiviši njenim igračima čiste šuteve. Za to vreme, Veličković je pogurao svoju ekipu u napadu, postavši prvi igrač sa dvocifrenim brojem poena i izjednačivši rezultat. Poravnanju rezultata, kumovale su u kratkom vremenskom roku tehničke greške Radonjića i Lazića. Prednost Zvezde su do kraja poluvremena uspeli da sačuvaju Mitrović, koji je šutirao bez promašaja, i Bjelica. Obojica su postigli po 10 poena u prvih 20 minuta igre. Treba napomenuti da je domaćin tokom prvog poluvremena imao polovičan učinak sa linije za slobodna bacanja (8-16).

Crveno-beli su korigovali igru u napadu, najviše zahvaljujući Mitroviću i Dženkinsu, koji se razigrao u drugom poluvremenu, postigavši 13 poena u drugom delu igre. Kuzmić je pomagao dobrom igrom u reketu, tako da raspoloženi Luković i Veličković nisu bili dovoljni ekipi Partizana da ugrozi prednost Radonjićevih pulena. Osetne su bile očajne partije Partizanovih Amerikanaca, Hečera i Gordona, koji su utakmicu završili bez poena. Vicešampion Srbije je već krajem treće četvrtine ostao bez Džamonta Gordona, koji je zbog pete lične greške napustio teren. Marinković i Birčević su u međuvremenu pogocima spolja pokušavali da ugase požar, ali je Zvezda imala više raspoloženih igrača i odnela pobedu u prvom susretu večitih rivala u KLS.

Crvena zvezda – Partizan 85:74 (23:16, 19:22, 23:18, 20:18)

Dvorana: “Aleksandar Nikolić”

Sudije: Vojinović, Glišić, Nikolić

CRVENA ZVEZDA: Volters 10, Tompson, Dangubić 9, Mitrović 17, Lazić 2, Dobrić, Simonović 3, Rakićević, Dženkins 15, Gudurić 3, Kuzmić 14, Bjelica 12.

PARTIZAN: Ratkovica 4, Vrabac 2, Marinković 11, Veličković 13, Majstorović 4, Birčević 16, Koprivica, Andrić 3, Hečer, Pot 4, Karahodžić, Gordon, Luković 17.

Photo by: KLS 


Коментари