ZVEZDIN TRILING ZA IVANJIČANE

Written by: Nikola Krunić



Srpski šampion je golovima Kange, Plavšića i Ruiza rutinski slavio protiv gostiju iz Ivanjice. Ruiz golčinom zapušio usta kritičarima. 

Lider Superlige je od početka kidisao na gol Ivanjičana, ali ni gosti nisu ostali nemi po pitanju napada. Već u 2. minutu Donald je nakon kornera raspalio po lopti, ali neprecizno. Uprkos presingu Zvezdinih igrača, Javor u 6. minutu beleži prvu šansu. Loš pas Frimponga mogao je da kazni Tripković, ali nije uspeo da iskontroliše loptu, te je propala prilika da kazni odbranu crveno - belih. Na drugoj strani Zvezdina krila bila su potpuno odsečena od ostatka ekipe, a ni vezni red osim Donalda nije igrao na visokom nivou. Le Talek je igrao nesigurno, njegova greška je mogla da košta Zvezdu da Tripković nije loše šutirao, dok je Kanga nastavio da ponavlja iste greške sa prethodnih utakmica, prilikom proigravanja saigrača. Ipak, Gabonac je šutem sa 25 metara u 9. minutu stavio na muke Đogatovića, koji je uspeo da zautavi njegov udarac. Najbolju šansu za domaćina propustio je nakon Kanginog šuta napadač Boaći, koji je posle kornera sa peterca šutirao pravo u iskusnog čuvara mreže.

Gosti su nakon Zvezdine inicijative pokazali da nisu došli da se brane, a potvrda toga je snažan udarac Amanovića sa dvadesetak metara koji je primorao Manojlovića da napravi paradu. Zvezdin presing i brojni napadi su urodili plodom u 29. minutu kada je centaršut Anđelkovića dočekao Kanga na petnaestak metara od gola i volejom matirao čuvara mreže gostiju. Javor je imao priliku da poravna rezultat, ali je mlak udarac Mitoševića bio lak plen za “jedinicu” Zvezde. Do kraja poluvremena Božovićevi izabranici imali su još dve prilike, preko Petkvića, čiji je udarac zaustavio najbolji akter Javora Đogatović, i Boaćija, kome je nedostajala preciznost da duplira prednost.

Već početkom drugog dela igre, domaćin je uspeo da duplira prednost. Petković je u 47. minutu centrirao sa desne strane, na pravom mestu se našao Plavšić i sa desetak metara sproveo loptu u mrežu. Kanga je samo tri minuta kasnije uputio nezgodan šut iz slobodnjaka sa 30 metara, ali se prilično angažovani Đogatović nije dao prevariti. Gosti su nakon dužeg perioda ponovo pripretili, ovoga puta preko bivšeg igrača Partizana, Eliomara, ali je Manojlović pravovremenom intervencijom spasao gol svog tima. Već u sledećem napadu nesigurnii Ruiz se propisno obrukao. Boaći je iz polukontre sjajnim pasom izbacio Ruiza samog pred Đogatovića, koji je zaustavio šut indisponiranog Kostarikanca.

Zvezdina ofanziva je nastavljena nesmanjenim tempom. Boaći se u 69. minutu  ponovo našao u izglednoj prilici, ali je njegov udarac sa petnaestak metara pogodio stativu. Napadač iz Gane se samo dva minuta kasnije ponovo našao u prilici, ali se Đogatović ko zna koji put isprečio na putu do gola. Ono što Boaćiju nije pošlo za nogom, uspelo je do tada nevidljivom Ruizu. Kostarikanac je u 83. minutu izveo najlepši potez na utakmici kada je sa ivice šesnaesterca poslao “kiflicu” i “skinuo paučinu” sa Đogatovićevog gornjeg levog ugla za konačnih 3:0 i 21. prvenstvenu pobedu.



Crvena zvezda – Javor 3:0 (1:0)

Strelci: Kanga 29, Plavšić 47, Ruiz 83.

Stadion: “Rajko Mitić”

Sudije: Glođović (Vrbas), Potočan (Vršac), Olajoš (Subotica)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Anđelković - Le Talek, Donald - Plavšić, Kanga (od 79. Milijaš), Ruiz (od 84. Milić) - Boaći (od 72. Vujaklija).
JAVOR (4-2-3-1): Đogatović - Ristovski, Đurović, Karišik, Arnanović - Milanović (od 80. Kiković), Mitošević, Gafurov, Cvetković (od 63. Maričić), Eliomar (od 75. Ilić) - Tripković.


Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda

Коментари