DŽENKINS IZREŠETAO PODGORIČANE ZA NOVI REKORD - 82:66

Written by: Nikola Krunić



Crveno-beli su regularni deo regionalnog takmičenja završili trijumfom, kojim su oborili rekord ABA lige po broju pobeda i odredili rivala u polufinalu, a to je večerašnji protivnik, četvrtoplasirana Budućnost.

Gosti iz Podgorice su večerašnji susret otvorili trojkama bivših Zvezdinih igrača Savovića i Vilijamsa, čime su stekli početnu prednost. Vođstvo crnogorskog šampiona bilo je kratkog daha, jer su ubrzo na scenu stupili Dženkins a zatim Mitrović. Zvezdin bek je trojkom i sjajnim prodorom uz faul doveo svoj tim u vođstvo, da bi potom usledila dobra napadačka rola kapitena Mitrovića. Bivši igrač Hemofarma postigao je 5 poena i podelio 3 asistencije čime je povećao prednost crveno-belih na više od jednog poseda do kraja prve četvrtine (27:22). Ipak obe ekipe pratila je u pojedinim momentima nesigurnost u napadu, što je rezultiralo brojnim izgubljenim loptama u ovom periodu (Zvezda 4, Budućnost 5).

Aktuelni šampion Jadrana je tokom prvog poluvremena održavao visok procenat šuta za tri poena što mu je u nekoliko navrata donosilo dvocifrenu prednost. Pored dobre realizacije sa linije 6, 75 (9-11), prvo poluvreme je u redovima Zvezde obeležio Dženkins, koji je prednjačio sa 17 poena, od toga 11 u drugoj četvrtini, što je pomoglo domaćinu da se u finišu poluvremena odlepi na +13 (50:37) . Ipak na drugoj strani, uz raspoloženog Gordića koji je u drugoj četvrtini postigao 8 poena, Vilijams je namestio ruku pogodivši dve trojke, čime je smanjio rezultatski deficit na pristojnu razliku pred nastavak utakmice (50:45). Pored dobrih partija Vilijamsa i Gordića, ekipu iz Podgorice je u životu održavala i dobra odbrana reketa, koja je domaćina svela na samo jedan ofanzivni skok u prvom poluvremenu.

Početkom drugog poluvremena domaćin je vrlo brzo vratio dvocifrenu prednost zahvaljujući trojkama Mitrovića i tradicionalnom borbenošću Lazića u odbrani, što potvrđuje podatak da je krilni igrač Zvezde u drugom poluvremenu zabeležio tri ukradene lopte. Vilijams je na momente podsetio na atraktivne partije u crveno-belom dresu, ali njegove egzibicije nisu bile dovoljne da se ugrozi Zvezdina prednost. Kuzmić se u međuvremenu razigrao pod košem, postigavši 14 poena, čime je nagovestio poraz gostiju. Pored Zvezdinog centra, u drugom poluvremenu se istakao i  Gudurić, koji je pogodio tri trojke, Mitrović je nastavio da pomaže u svim aspektima igre, zabeleživši još jednu "ol araund" partiju, tako da je poraz crnogorskog predstavnika bio neminovan.



Crvena zvezda - Budućnost 82:66 (27:22) (23:23) (16:14) (16:7)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić"

Sudije: Belošević, Majkić, Radojković

CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Tompson 4, Dangubić 5, Mitrović 13 (5 sk, 7 as), Lazić 5 (3 uk), Dobrić, Simonović 2, Rakićević, Dženkins 21 (4-5 za tri), Gudurić 9, Jović 5, Kuzmić 14 (8 sk), Bjelica.
BUDUĆNOST: Rejnolds 5, Vilijams 14 (5 as), Suad Šehović 6, Subotić 2, Sead Šehović, Gordić 10, Baćović, Slavković, Ilić 2, Savović 9, Klasen 5, Nikolić 6, Popović 6, Vranješ 1. 


Photo by: ABA liga

Коментари