PLAVŠIĆ I PETKOVIĆ PREBROJALI PAZAR 2:0 (1:0)

Written by: Nikola Krunić

Vesnici proleća na "Marakani" nisu laste, već Plavšić i Petković. Njihovim golovima, Crvena zvezda je zabeležila pobedu na prolećnoj premijeri protiv ekipe Novog Pazara pred 15. 000 gledalaca.

Od početka utakmice, crveno-beli su diktirali tempo i uspostavili kontrolu nad svim segmentima igre, što je Pazarce od prvog Mažićevog zvižduka stavilo defanzivnu poziciju. Istini za volju, ekipa u plavim dresovima nije se pokazala kao relevantan parametar za testiranje kvaliteta Zvezdine igre, tako da je još rano govoriti o igri srpskog šampiona. Nakon početnog opipavanja pulsa i kruženja lopte oko protivničkog šesnaesterca, Božovićevi izabranici su stegli obruč oko gostujuće ekipe i pojačali intenzitet u napadu. Brojni pokušaji sa boka, preko Plavšića. Ruiza i Anđelkovića nisu dali rezultate, tako da je aktuelni šampion krenuo u frontalne napade, šutevima sa distance preko tamnoputih vezista Kange i Donalda. Reprezentativcu Gabona je u dva navrata nedostajala preciznost kao i Donaldu, tako da Zvezda nije uspela da profitira nakon njihove dalekometne paljbe. Novajlija u Zvezdinom udarnom ešalonu, Boaći, nije se pošteno naigrao u prvih 45 minuta, ako izuzmemo njegov šut iskosa, koji je ukrotio golman gostiju. U nastavku utakmice Kanga je nastavio da hrani loptama ostatak ekipe, Anđelković je neumorno sprintao kraj leve aut-linije, štoperski tandem Luković-Frimpong je bio na visini zadatka, ne dozvolivši gostima ni jedan udarac, tako da je bilo samo pitanje vremena kada će bunker Pazaraca biti probijen. Pet mnuta pre odlaska na odmor, odbrana tima sa Jošanice je kapitulirala. Plavšić se sa desne strane probio kroz sredinu, i preciznim udarcem sa dvadesetak metara pogodio dalji ugao Živkovićevog gola i doneo mir u Zvezdinoj svlačionici pred nastavak meča.

Nastavio je domaćin nesmanjenim tempom da kidiše na gol gostujuće ekipe, čiji su igrači i dalje bili nagomilani oko svog šesnaesterca. Plavšić i Anđelković su prodorima po bokovima nastavili da terorišu bekove Novog Pazara. Levi bek Crvene zvezde je demonstrirao da igra sa mnogo samopouzdanja i da je u najboljoj formi otkako se vratio na “Marakanu”. Boaći je u 60. minutu pokazao da poseduje golgeterski instinkt, našavši se na pravom mestu posle Anđelkovićevog centaršuta, ali su ga samo centimetri delili od prvenca u crveno-belom dresu. U narednih pola sata stanje na terenu se nije menjalo. Pazarci su nastavili sa opstrukcijom igre i ubijanjem fudbala, dok je Zvezda u kontinuitetu napadala, pokušavajući da duplira prednost. Milijaš je u 75. minutu zamenio Kangu, a ulazak u igru iskusnog veziste ispraćen je ovacijama sa tribina. Desetak minuta pre kraja, tačku na ovaj meč stavio je Petković nakon asistencije Le Taleka, kojoj je prethodio centaršut Milijaša. Sve do poslednjeg sudijskog zvižduka večerašnja utakmica podsećala je na igru mačke i miša, tako da pobeda Crvene zvezde ni jednog momenta nije bila dovedena u pitanje. Lideru Superlige nakon 18. prvenstvene pobede predstoji gostovanje Bačkoj.  




Crvena zvezda - Novi Pazar 2:0 (1:0)

Strelci: Plavšić 40, Petković 81

Stadion: “Rajko Mitić”

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Frimpong, Luković, Anđelković - Le Talek, Donald, Plavšić, Kanga, Ruiz  - Boaći.


NOVI PAZAR (4-4-2): Živković - Vasilić, Knežević, Ignjatović, Marić - M. Plavšić, Sinđić, Vusljanin, Tasić - Krstić, Marković.

Photo by: FK Crvena zvezda

Коментари