ODBOJKA: Zvezda eliminisana iz CEV kupa!

Written by: Ana Tomić

Crveno-beli pretrpeli poraz i na domaćem terenu, Junajted Volejs nije dozvolio šampionu Srbije ni set




Odbojkaši Crvene zvezde poraženi su i u revanš meču osmine finala CEV kupa. Ekipa Junajted Volejs Rajnmajn iz Nemačke ovoga puta slavila je maksimalnim rezultatom (23:25, 21:25, 19:25). 


Start meča obeležila je izjednačena igra dva tima. Zvezda je na prvi tehnički tajm-aut otišla sa minimalnom prednošću (8:7), ali su gosti ubrzo preokrenuli na 9:11 i čuvali ''višak'' poena do same završnice seta. Dobrim servisima Blagojevića crveno-beli su uspeli da poravnaju rezultat na 22:22, ali je Junajted Volejs došao do set lopte i okončao prvi deo igre u svoju korist (23:25). 

Gosti su na startu drugog seta poveli sa 4:1 i naterali trenera Kobiljskog da zatraži tajm-aut. Tim iz Ruselshajma je i na prvi tehnički tajm-aut otišao sa plus tri (5:8) i uneo nervozu u redove crveno-belih za koje je gubitak ovog seta predstavljao eliminaciju iz takmičenja. Gosti su čuvali prednost sve do drugog tehničkog tajm-auta (12:16), a onda su odbojkaši Crvene zvezde ušli u sjajnu seriju i izjednačili na 19:19. U samoj završnici ekipa Junajted Volejsa konsolidovala je svoje redove i vratila stečenu prednost sa sredine seta. Gosti su došli do nove set lopte i uspešno je realizovali, obezbedivši bar podelu bodova i plasman u narednu rundu.



U trećem delu igre izabranicima Dragana Kobiljskog nedostajale su motivacija i koncentracija. Zvezda je ipak sve do drugog tehničkog tajm-auta održavala minimalnu prednost (16:15), ali su gosti posle pauze napravili seriju od šest poena i došli do velikog vođstva (16:21). Nemački tim bez poteškoća je priveo meč kraju i zasluženo slavio sa 19:25.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Blagojević sa 19 upisanih poena. Odmah iza njega, na listi najboljih poentera našao se Stojsavljević sa 15, dok se u gostujućoj ekipi istakao Krik sa deset postignutih poena.

Foto: Nikola Novaković


Коментари