MITROVIĆEV I VOLTERSOV OL ARAUND ŠOU - 69:56

Written by: Nikola Krunić




Crvena zvezda je uspela da overi lidersku poziciju i nanese peti uzastopni poraz Ciboni, najviše zahvaljujući dobrim partijama Voltersa, Mitrovića i Kuzmića koji je zabeležio dabl-dabl. Interesantan je podatak da u redovima dvostrukog šampiona Evrope nijedan igrač nije imao dvocifren broj poena. Senku na pobedu bacila povreda Milka Bjelice.

Prvu četvrtinu obeležila je čvrsta igra u odbrani na obe strane. Crveno-beli su put do koša tražili uglavnom preko prodora, međutim neorganizovanom igrom u na početku utakmice nisu uspevali da se odlepe na pristojnu razliku. Cibona je uspevala da održi rezultatski priključak do finiša prve deonice zahvaljujući poenima iskusnog Žorića, Rozića i Sulejmanovića. Domaćin je korigovao igru u odbrani i privremeno zaustavio nalete gostujuće ekipe, da bi ulaskom Dobrića u igru uspeo da se odlepi na +9 do kraja ovog dela igre. Levoruki igrač je sa šest postignutih poena u završnici prvog kvartala razmrdao svoj tim u napadu pred nastavak utakmice. Ono što takođe treba napomenuti, a što bi moglo da zabrine navijače Zvezde, jeste povreda Milka Bjelice, koji je bio prinuđen da krene put svlačionice nakon samo tri minuta na terenu.



Zvezdina igra u napadu bila je za nijansu poboljšana ulaskom Voltersa u igru. Iako su uvodne minute obeležili promašaji i oscilacije u napadu, Amerikanac je ol around partijom pomogao crveno-belima da se odlepe na dvocifrenu razliku i održe je do kraja poluvremena. Nekadašnji igrač Milvoki Baksa imao je pomoć Kuzmića, koji je Zagrepčanima pravio probleme u reketu i postigao sedam poena u ovom periodu. Izabranici Mulaomerovića su trojkama Joksimovića, Marinelija i Sulejmanovića pokušavali da ublaže rezultatski deficit, ali je aktuelni šampion ABA lige podigao igru u odbrani na viši nivo, čime je sačuvana dvocifrena prednost do odlaska na odmor. Kapitalnoj prednosti doprinela je i sjajna odbrana Zvezdinih igrača na najboljem asistentu u dosadašnjem delu prvenstva, Rejnoldsu, koji u prvih 20 minuta igre nije postigao nijedan poen, uz četiri izgubljene lopte.

Izabranici Dejana Radonjića dobro su otvorili drugo poluvreme i paljbom van linije 6, 75 preko Gudurića, Lazića i Mitrovića zabeležili najveću prednost na utakmici (53:33). Ipak, kada je delovalo da domaćin ima potpunu kontrolu nad utakmicom, Zvezdini igrači su iznenada ušli u kontraritam, što je Cibosima omogućilo da preko raspoloženog Gospića i Marinelija prepolove razliku na podnošljivih -9 pred poslednjih 10 minuta utakmice. Delovali su crveno-beli obezglavljeno, gubili lopte, opredeljivali se za loša rešenja, tako da će Radonjić imati svašta da im kaže do početka Kupa Radivoja Koraća.


Radonjićeva četa je ipak na suvi kvalitet uspela da u poslednjoj četvrtini slomi otpor Cibone. Zvezdini igrači su sa pola gasa povratili kontrolu nad utakmicom, zatvarajući reket za visoke igrače gostiju. Za to vreme je kapiten Luka Mitrović neprimetno popunjavao individualne statističke parametre: hvatao je lopte, asistirao, poentirao, da bi na kraju zabeležio impresivnu ol araund rolu, koja možda najavljuje bolje dane 24-godišnjeg Novosađanina u Zvezdinom dresu. Suverenom lideru ABA  lige predstoji gostovanje Karpošu, a zatim meč sa Vršcem u Kupu Radivoja Koraća, gde tim sa Malog Kalemegdana juri deveti trofej u ovom takmičenju.





Crvena zvezda - Cibona 69:56 (22:13, 18:16, 15:17, 14:10) 

Hala: "Aleksandar Nikolić"

Sudije: Dragojević, Obrknežević, Mitrovski

CRVENA ZVEZDA: Volters 11(5sk, 4as), Tompson, Mitrović 12 (6sk, 6as), Lazić 9, Simanić, Dobrić 9, Simonović, Dženkins 4, Gudurić 7, Jović 3, Kuzmić 12 (10sk), Bjelica 2.

CIBONA: Rejnolds 4, Uljarević 4, Šakić 9, Marineli, Marić, Žorić 6, Ćorić, Bošnjak 2 (5sk), Rozić 4, Sulejmanović 6, Slavica 7, Joksimović 5, Gospić 9.




Photo by: ABA League, Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Коментари