Crno - beli na krilima Veličkovića i Hečera do pobede! (76:72)

Written by: Uroš Petrović


Serija Partizanovih pobeda u ABA Ligi nastavljena je i za Božić:: ovaj put kapitulirao je Karpoš Sokoli. Izabranici Aleksandra Džikića nisu pokazali dominatnu igru (uzimajući u obzir povrede, to je bilo i očekivano) ali zahvaljujući rafalnoj paljbi Novice Veličkovića i Vilijama Hečera osigurali su zadovoljavajuću pobedu na domaćem terenu.




Ekipa iz Skoplja, pretposlednja na tabeli, imala je čemu da se nada u duelu protiv bivšeg evropskog šampiona. Povrede ključnih igrača (Ratkovica, Marinković i Robinson) kao i poluprazna hala "Aleksandar Nikolić" svakako su bile prednost. I zaista, gosti su ozbiljno poveli na samom početku utakmice i nametnuli svoj ritam, što je definitivno bilo zabrinjavajuće.

Srećom po navijače crno - belih, Karpoš je diktirao ritam samo u prvoj četvrtini. Zahvaljujući poenima Veličkovića i Birčevića drugih deset minuta u potpunosti je pripalo "Parnom Valjku". Tada je Partizan uspeo da "pročita" svog protivnika što je bilo dovoljno za održavanje prednosti.

Ta prednost je iznosila 3 poena pred početak drugog poluvremena, u kojem je domaća ekipa uspela da se potpuno "odlepi". Poenima Vrabca i Hečera crno - beli su ostvarili dvocifrenu prednost i već tada je bilo jasno ko će iz ovog duela izaći kao pobednik.

U pitanju je bila lepa uvertira pred dva teška gostovanja Partizana: crno - beli putuju u Šarlou u okviru 12. kola FIBA Lige Šampiona, a potom je naredna destinacija Ljubljana, gde ih čeka Olimpija.

Photo by: www.facebook.com/bcpartizan

Коментари