Poraz koji boli: Džikić se "otvorio" pred novinarima!

Written by: Uroš Petrović

Na bolan je način Partizan treći put izgubio u ABA Ligi ove sezone. Prednost od 15 razlike i isključenje trenera Cedevite Veljka Mršića nisu sprečili Pjera Džeksona da svom timu donese pobedu, a treneru Džikiću i igračima Partizana veliku glavobolju. Isfrustriran ovakvim porazom, popularni "Džile" se nije uzdržavao da iskaže nezadovoljstvo igrom svojih pulena.



I dok su se posle utakmice igrači oba kluba uputili ka tunelu, trener crno - belih utučeno je sedeo na klupi nekoliko minuta. Kada se i on uputio ka svlačionici, jedan od frustriranih navijača dobacio mu je sa tribine kako "ga nije briga" i prebacivao mu zašto nije tražio tajm - aut prilikom izgubljenog vođstva. Nekadašnjem treneru Lietuvos Ritasa i Krke to se nije mnogo svidelo...


                                                             Izvor: www.hotsport.rs


Kada se čoveku toliko stvari desi odjednom i u kratkom roku logično je da će biti frustriran, a ta frustracija se osetila itekako u glasu Aleksandra Džikića na pres konferenciji. U jednom dahu, trener "Parnog valjka" naveo je da su svi bili svesni ko je Cedevita i da li ima razlike u kvalitetu dva tima. 

"Ako neko nema oči da to vidi, ja ne mogu da mu otvaram. Međutim, to ne opravdava njihove koševe uz faulove. Već koliko puta ovi igrači prave faulove kao da su devojčice, a hoće da ih tretiraju kao dečake" aludirao je Džikić na loš skok i defanzivne greške.

On je naglasio da je očekivao od svoje ekipe mušku igru, "od nula do 40" a takođe ga je frustriralo "preskakanje otvorenih šuteva". 

"Nisi uradio domaći zadatak, eto šta se desilo!"



Na konferenciji je Partizan predstavljao i Stefan Birčević, kog je Džikić posebno iskritikovao zbog toga što je "zaboravio da kaže preko koga su išli zadnji poeni". Ipak, krilni centar bio je itekako samokritičan, rekavši da je ekipa "statično reagovala protiv njihove zonske odbrane, nije rešena Džeksonova tranzicija i njegovih 32 poena... ovakva partija na domaćem parketu ne sme da se ponovi".



Strasti su bile uznemirene i kod gostiju: igrao se 14. minut kada je trener zagrebačkog tima, Veljko Mršić, isključen zbog prigovora sudiji. On se izvinuo svima prisutnima, ali je priznao da je suđenje kasnije bilo korektno.

"Promenom odbrane uništili smo Partizanov napad koji nam je zadavao muke na početku. Već do poluvremena uspeli smo da se vratimo u utakmicu, a da smo imali bolju kontrolu lopte zadnjih 5 minuta verovatno bi pobedili i sa većom razlikom". 

Mršić je, uz reči "mi smo tim" naglasio da se od svih igrača Cedevite očekuje da igraju na vrhunskom nivou.

Photo by: www.facebook.com/bcpartizan/


Коментари