Partizan pokorio Zadar!

Written by Uroš Petrović

U već očajničkoj potrazi za pobedom i prekidom crne serije poraza ekipa Partizana otputovala je u Zadar na gostovanje tradicionalno teškoj ekipi i - odnela pobedu! Prevagu za goste definitivno je doneo Uroš Luković faulom i slobodnim bacanjem u poslednjim minutima. Do tada, viđena je egal utakmica koja je mogla da pripadne bilo kojoj strani ali je na kraju slavio "Parni valjak" 69:76 (20:22, 18:17, 19:20, 12:17).


Dvorane širom bivše Jugoslavije po pravilu bivaju ispunjene kada gostuje Partizan, a takav slučaj bio je i u hali "Krešimir Ćosić". Pored dobre atmosfere, na parketu je viđena poprilično kompetitivna igra i jednih i drugih - vođstva su se konstantno menjala, a prva četvrtina bila je u znaku efikasnog šuta crno - belih sa linije za tri, znatno boljeg nego u prethodnim utakmicama.

Glavni problem za Partizan, doduše, opet su bile izgubljene lopte, a Zadrani su to itekako znali da iskoriste. Koševima Ravnjaka i Mazalina domaći su pred kraj poluvremena došli i do prednosti, međutim Hečer je doneo crno - belima minimalnu prednost od 38:39. U redovima bivšeg evropskog šampiona dotada se najviše istakao Vanja Marinković sa jedanaest sigurnih poena.

U nastavku je opet prevagu preuzeo Partizan, ali nedovoljno da se "otcepi". Usred grešaka u odbrani i napadu Zadar dolazi do izjednačenja, međutim u ključnim momentima domaći prave velike ofanzivne greške. Poenima Lukovića sa linije za slobodna bacanja a kasnije trojkama Hečera "Parni valjak" osigurao je sedmu pobedu.




Photo by:www.facebook.com/bcpartizan


 

Коментари