Crno - beli neočekivano pokleknuli protiv belgijske ekipe! (70:84)

Written by: Uroš Petrović


Scenario kojem se skoro niko nije nadao - ostvario se večeras u hali "Aleksandar Nikolić". Igrači belgijskog Spiru Šarloa kao da su, poput vanzemaljaca iz filma "Space Jam" ukrali talente najvećih košarkaških zvezda i večeras odigrali u savršenoj formi, na koju četa Aleksandra Džikića nije imala odgovor. Pedeset posto uspešnosti sa linije za tri poena i očajna šuterska partija domaćeg tima gde se jedino izdvojio Vanja Marinković uslovili su pobedu belgijske ekipe od 70:84 (16:22, 24:27, 21:18, 9:17).


Do ove utakmice "fenjeraš" u grupi (a moglo bi se reći i generalno u takmičenju) sa skorom 0-4, tim iz Šarloa pokazao je kako rešena može biti ekipa koja želi da prekine gubitnički niz. Večeras je žrtva bio Partizan, ranjen posle poraza od Cedevite nekoliko dana ranije: očito je bilo da crno - beli nisu uspeli da izvuku potrebne poruke iz te partije, već su svoje greške samo ponavljali.

Istini za volju, nije kao da je Spiru dobio utakmicu samo zbog tih grešaka. Luksuz rezultatske prednosti Partizan je imao samo u prvih pet minuta utakmice - belgijska ekipa je serijom 0:6 preokrenula iz 8:5 u 8:11 i do kraja utakmice nije dozvolila domaćima da priđu na manje od 2 razlike. Godu, Liber i Ričardson šutirali su skoro besprekorno sa linije za tri (9/12 u prvom poluvremenu), dok su se crno - beli bezuspešno bazirali na poenima iz reketa, gde su često gubili lopte. Pokušavao je Džikić da smiri ekipu sa tajm - autima i forsiranjem prve petorke, međutim gosti su na poluvremenu imali vođstvo od devet poena razlike (40:49).


Bilo je potrebno hladne glave ući u nastavak meča, a Hečer i Marinković najavili su preokret prilaskom na 4 razlike. Gosti su u prvih nekoliko minuta bili neuspešni sa daljine, ali "Parni valjak" to nije znao da iskoristi. Kada bi Marinković dao jedan od svojih sedam poena u trećoj četvrtini, neko od igrača u narandžastim dresovima pogodio bi koš za tri i sve više i više se "odlepljivao". Poprilično loša odbrana nije pomogla Partizanu, ali je ipak rezultat 61:67 ulivao koliku - toliku nadu pred poslednjih deset minuta.


Sedam poena crno - belih u zadnjoj četvrtini možda bi i bilo dovoljno za pobedu da Šarloa nije dala nijedan poen do kraja, međutim više nego raspoloženi Liber, Godu i Jaročević pobrinuli su se da prva pobeda belgijske ekipe u Evropi ostane zapečaćena. Partizanu kao da je falila koncentracija na oba kraja terena: gubila se lopta i u odbrani i u napadu, nijedan šuter nije bio konstantan, a vidan je bio i manjak samopouzdanja kod lidera ekipe (Veličković i Hečer očajni sa linije za tri). Na kraju, četrnaest poena razlike biće nešto što će oko 3 000 prisutnih "Grobara" u hali želeti brzo da zaboravi.


Ovim porazom Partizan sada ima ukupan skor 3-2 i naredne srede gostuje grčkom AEK - u.



Photo by: www.facebook.com/bcpartizan

Коментари