CRNO - BELI NEMOĆNI PROTIV ZVEZDINE PALJBE (83:72)

Written by: Uroš Petrović

Prvi ovosezonski duel dva najrelevantnija srpska tima pripao je, neki će reći očekivano, predstavniku u Evroligi. Ravnopravnan su rival bili izabranici Aleksandra Džikića skoro čitavo prvo poluvreme, ali je zahvaljujući sjajnog igri Mitrovića, Dangubića i Dženkinsa radost pripala "Delijama".


Srpski predstavnici u dva elitna evropska takmičenja (jedan već iskusan u Evroligi a drugi silom prilika u FIBA Ligi Šampiona) odigrali su onako kako priliči večitim rivalima, naročito ako se uzme u obzir da je favorit loše otpočeo utakmicu. Dobrom igrom Hečera i Ratkovice "Parni valjak" je ostvario solidnu prednost krajem prve četvrtine, a u drugoj je već pokazivao znake slabosti.


Poenima Bjelice i novopridošlice Voltersa crveno - beli su napravili seriju 9 - 0 kojom su vratili vođstvo u svoje ruke, a fenomenalni Čarls Dženkins tu prednost je samo nadoknađivao. Sa druge strane, Partizan nije uspevao da parira rivalu u skokovima i ukradenim loptama, pa je tako na poluvremenu zaostajao devet razlike (48:39). 


U nastavku meča viđena je znatno sigurnija igra formalnih domaćina - Zvezdina sigurna igra u reketu ali i dobri šutevi za tri poena doneli su joj "plus 20" u jednom trenutku. Stoga je treća četvrtina bila možda ključan period meča, kada su crveno - beli stekli sigurnu prednost, kako na rezultatskom, tako i na psihološkom planu.


Međutim, sigurne trojke i nekoliko blokadi zabrinule su Dejana Radonjića, s obzirom na to da su gosti uspeli da značajno priđu njegovim pulenima. Ipak, do rezultatske neizvesnosti nije došlo - igračima Partizana kao da je nestalo "goriva" da preokrenu rezultat, pa je tako prednost od 11 razlike bila dovoljna da Crvena Zvezda ostane neporažena u dosadašnjem delu takmičenja.



 
Photo by: Emilija Jovanović 

Коментари