ZVEZDA NA INDIVIDUALNI KVALITET DO BODOVA - 3:1 (0:0)

Written by: Nikola Krunić




Kada se pogleda broj golova na današnjoj utakmici, stiče se utisak da se imalo šta videti na "Marakani" ovog kišnog popodneva. Ali nije baš tako.  Ono malo vredno pomena, viđeno je tek u drugom delu igre. Srpski šampion je do podede nad fenjerašem stigao u završnici meča u ne baš najsjajnijem izdanju.




Prvo poluvreme delovalo je na sve prisutne kao uspavanka na decu. Izmenjena postava Crvene zvezde u kojoj nije bilo Ristića, Plavšića i Vijeire pokazala je da prošlogodišnjeg šampionskog sjaja još uvek nema ni u tragovima. Crveno - beli su prvih pola sata tumarali u magli, pokušavajući da nađu "kontakt bravu" i upale mašinu. Nedostatak koncentracije, kreativnosti i borbenosti, kao i neprobojni bedem pred golom Petrića, bili su prepreke Zvezdinim kolima na putu do cilja. Tamnoputi vezisti Kanga i Donald, bili su jedini koji su se izdvojili iz fudbalskog sivila. Pomenuti igrači pokazali su se kao najopasniji faktori po gol brđana. Kanga je u nekoliko navrata pokazao da više voli da proigra nego da "hleba jede", jer je i pored nekoliko izglednih prilika za šut, svoje akcije završavao dodavanjem. Omaleni Gabonac je imao najatraktivniju priliku u prvom poluvremenu kada je njegov udarac iz slobodnjaka sa 30 metara zaustavio Petrić. S obzirom da su nedostajali inspiracija i borbenost, najopasnije situacije po gol gostiju bili su prekidi. To je u dva navrata pokazao Donald, koji nije podesio nišanske sprave, te su njegovi udarci glavom završili na "slepom koloseku".

Brđani su s druge strane primenili oprobani recept gostujućih ekipa kada dođu na "Marakanu", koji se sastoji od vrebanja iz kontre i prekida. Njihova formacija se sastojala od čak tri klasična zadnja vezna igrača! Nisu uspeli da se proslave, jer je Docić u 13. minutu iz kornera pogodio prečku, a i brojne izgledne situacije za kreiranje kontranapada upropašćene su konfuznom igrom gostiju, čiji je štoper Bulatović zamenjen već u 35. minutu nakon povrede. Fenjeraš nije ostavio nikakav utisak, ali je ipak uspeo da sačuva mrežu do kraja poluvremena.

Drugo poluvreme obeležila je nešto agresivnija igra na obe strane uz dosta kontakta i faulova. Iako je zamenio stranu sa kolegom Ruizom, Mouče je u drugom poluvremenu pokazao da nema ni "k" od kvaliteta. Lopte su se odbijale o njega, nije uspevao da ih iskontroliše, te je u 67. minutu zamenjen brzonogim Plavšićem. Ipak, 10 minuta ranije, Zvezda je povela autogolom Pjasentina: Ruiz je u situaciji tri na tri proigrao Kangu, čiju je povratnu loptu Argentinac smestio u svoju mrežu.

Crveno - beli su nakon vođstva komplikovali u izglednim situacijama, te su usledili neverovatni promašaji Kange, Ruiza i Sikimića. Sedam minuta pre kraja, Pjasentin se iskupio za autogol: Argentinska levica neodbranjivo je lansirala projektil u Manojlovićeve rašlje. Baš kada je Zvezdina pobeda dovedena u pitanje, utakmicu je sa dva fenomenalna centaršuta rešio Anđelković: "Otpisani" levi bek je najpre ostavio loptu na tacni za Sikimića, a zatim za Vijeiru, koji su u finišu utakmice uprkos neubedljivoj partiji pokazali ko je gazda Superlige...    

Crvena zvezda - Čukarički 3:1 (0:0)

Strelci: Pjasentin 57 ag, Sikimić 85, Vijeira 90 - Pjasentin 83.

Stadion: "Rajko Mitić"

Sudija: Nenad Đokić (Užice)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Luković, Le Talek, Anđelković - Donald, Poletanović (od 78. Rendulić) - Ruiz, Kanga (Vijeira), Mouče (od 67. Plavšić) - Sikimić.
ČUKARIČKI (4-5-1): Petrić - Živković, Mašović, Pjasentin, Bulatović (od 35. Đurić) - Srnić, Lagator, Regan, Docić (od 60. Ožegović), Kajević - Jevtić.


Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda

Коментари