VALJAK STAO PROTIV RADNIČKOG! (1:1)

Written by: Uroš Petrović

Teško gostovanje u Beogradu Radnički iz Niša pamtiće po dobru, s obzirom na to da kući idu sa bodom nakon remija sa Partizanom. Crno - beli nisu iskoristili jedinstvenu priliku da stignu Crvenu Zvezdu i Vojvodinu na tabeli, već su odigrali sasvim prosečno i dugoočekivanim golom Đurđića spasili se sramote.



Pored činjenice da je Saša Ilić prestigao Mocu Vukotića po broju odigranih utakmica (792. nastup) ovaj meč bio je važan Partizanu i zbog remija u Subotici: Zvezda nije uspela da odoli Spartaku, te je tako ekipi iz Humske ulice bio otvoren put ka smanjenju bodovne razlike. Ipak, "meraklije" su uvek bile nezgodan protivnik pretendentima na titulu, a tako je bilo i u subotu uveče.

Utakmicu su obeležile i dve povrede, obe u prvom poluvremenu: Everton je već u prvim minutima meča morao da napusti teren, a utakmica je brzo završena i za Sašu Stojanovića. Usledio je period meča sa vrlo malo lepih šansi i uglavnom dosadnom igrom. Iako su vremenski uslovi bili izuzetno povoljni, bilo je očito da ni jednima ni drugima "nije dan".


Radnički je, ipak, uspeo da dođe do vođstva u 31. minutu uz dosta sreće. Golman domaćih Filip Kljajić nije uspeo da adekvatno "prihvati" loptu nakon šuta iz slobodnog udarca, te se ona odbila pravo do nogu Milana Pavkova koji ju je lako uputio u mrežu. Poprilično uravnotežen prvi deo meča tako je završen sa prednošću gostiju.

Tri minuta nakon nastavka Nikola Đurđić postiže, ispostaviće se, utešni pogodak za Partizan: napadač je loptom iz kornera postigao svoj debitantski gol. Opšti utisak bio je da je golman Bajić mogao bolje da odreaguje, ali svakako je "Parni valjak" celokupnom igrom zaslužio makar nerešen rezultat.


 Do kraja utakmice zabeležena je velika šansa Božinova, a u devedesetom minutu izgledalo je kao da i jedni i drugi izvlače poslednje atome snage. Ipak, ni jedni ni drugi nisu napravili potreban korak dalje, pa tako izabranici Marka Nikolića ostaju na trećem mestu. 



Photo by: www.facebook.com/FKPartizanBG 

Коментари