SPASILAČKA SLUŽBA "SIKIMIĆ" SAČUVALA BODOVE - 2:1 (0:0)

Written by: Nikola Krunić



Srpski šampion, iako nije blistao, uspeo je da zabeleži 11. trijumf u sezoni. Istini za volju, atraktivne igre nije bilo ni u tragovma, tako da je još jedan protivnik na "Marakani" savladan "na mišiće".


Crveno - beli su na utakmici 14. kola Superlige protiv građevinara bili uskraćeni za usluge povređenog Gelora Kange, tako da je ulogu glavnog “operatera” Zvezdine veze preuzeo Plavšić. Omaleni Novosađanin je po ko zna koji put demonstrirao svoje zavidno umeće sa loptom. Hitao je levonogi vezista na sve strane, proigravao, driblao, “leteo” na svaku loptu, ali je adekvatna podrška ostatka ekipe izostala, tako da aktuelni šampion nije uspeo da u prvih 45 minuta zatrese mrežu gostiju sa Banjice.  Božovićevi izabranici su očekivano nametnuli tempo i preuzeli kontrolu nad utakmicom, ali je većini akcija nedostajao završni pas ili udarac. Golman Rada Filipović, sačuvao je prisebnost u nekoliko navrata, otklonivši sve pretnje po njegov gol. Najpre u 6. minutu kada se Plavšić probio po desnoj strani, uputivši nezgodnu loptu u šesnaesterac, a Bates umalo postigao autogol. Defanzivca Rada, spasao je sigurni Filipović. Golman gostiju ponovo je stavljen na muke kada su crveno - beli pripretili sa distance, ukrotivši neugodne udarce nezapaženog Lukovića i Plavšića. Zvezda je put do gola tražila uglavnom preko bokova, međutim Plavšićeve i Anđelkovićeve lopte nisu dolazile do cilja. Sikimić je bio doslovno “uhapšen” od strane Batesa i Maraša, a jedinu izglednu situaciju u kojoj se našao, upropastio je nepreciznim udarcem glavom u 35. minutu. Ekipa Rada se s druge strane služila uobičajenim receptom gostujućih ekipa na “Marakani”, oslanjajući se na kontranapade. Ipak, Zvezdina odbrana je, iako visoko postavljena kao i uvek, zazidala sve pukotine u odbrani, tako da nije bilo mesta za iznenađenje. Jedine šanse, ili bolje reći polušanse građevinara, viđene sun a početku, ali one nisu bile ni blizu opasne po gol Manojlovića, koji je do kraja poluvremena bio prinuđen da trčkara po šesnaestercu ne bi li ostao zagrejan.

Već na početku drugog poluvremena bledi Andrija Luković zamenjen je Srnićem. Samo minut kasnije, nakon centaršuta Anđelkovića usledio je karambol u šesnaestercu gostiju, u kojem se najbolje snašao Sikimić, postigavši peti prvenstveni gol. Zvezda je zigrala agilnije i nastavila da opseda gol gostiju. Ipak, tim sa Banjice uspeo je da u 65. minutu poravna rezultat iz prve prave prilike. Lutovac je Zvezdinu odbranu uhvatio na “krivoj nozi”, poslao upotrebljiv centaršut na 7 - 8 metara od gola Manojlovića , a Denić je poklon saigrača iskoristio na najbolji mogući način, izjednačivši rezultat. Crveno - beli iako nisu blistali, uspeli su da zahvaljujući individualnom kvalitetu pojedinaca reše utakmicu u svoju korist. Donald je u 75. minutu nakon dodavanja Plavšića odlično uposlio Sikimića, koji je izašao sam ispred Filipovića i izašao kao pobednik iz tog duela, čime je stavio tačku na meč i doneo 11. Pobedu svojoj ekipi u ovoj sezoni…

Crvena zvezda – Rad 2:1 (0:0)
Stadion: “Rajko Mitić”
Strelci: Sikimić 47, 75 – Denić 65.
Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Manojlović - Petković, Luković, Le Talek, Anđelković – Poletanović (od 90. Rendulić), Donald - Luković(od 46. Srnić), Plavšić, Ruiz - Sikimić.
RAD (4-2-3-1): Filipović - Jovanović, Maraš, Bates, Ljubinković – Ćulum, Petrović (od 87. Vico), Lutovac, Mladenović, Denić - Đenić. 


Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda

Коментари