PARTIZAN POBEDONOSAN I U ŽELEZNIKU! (56-65)

Written by: Uroš Petrović

Šest kola - šest pobeda! Izabranici Aleksandra Džikića ostaju nezaustavljivi u ABA Ligi, a ovaj put pao je FMP iz Železnika. Iako gostujućim navijačima nije bio dozvoljen ulaz, ta činjenica nije sprečila Vila Hečera da postigne 20 poena, a pored njega impresivan je bio i Veličković sa 15 poena i 6 skokova.


 Nadali su se trener Aleksandar Džikić i njegovi igrači da će naredne utakmice biti nešto lakše, pogotovo nakon dramatičnih završnica sa Olimpijom i Cibonom. Uvek ambiciozni tim iz Železnika svakako nije jednostavan rival, pogotovo zato što je, kao organizator, zabranio ulazak "Grobarima" u dvoranu. Sve je najavljivalo još jedan dramatični susret u predgrađu Beograda.

I zaista, prvo poluvreme prošlo je u konstantnoj borbi oba tima za prednost: tek je pred kraj druge četvrtine Partizan uspeo da se "odlepi" s obzirom na to da je ekipa Slobodana Klipe očajno privela kraju taj deo meča. Do tada su "Panteri" držali prednost u svojim rukama, ali su totalno izgubili ritam i dozvolili Partizanu da stekne prednost i na psihološkom planu.


Treća četvrtina bila je u potpunosti u znaku Vilijama Hečera: iskusni američki plej bio je praktično nezaustavljiv u svojim naletima, a posebno se istakao u šutiranju trojki (3/8). Dodatnim koševila Ratkovice, Vrapca i Lukovića "Parni valjak" napravio je impresivnu seriju 16:0 u ovom periodu meča.

Srpski predstavnik u Evrokupu probudio se donekle u poslednjoj četvrtini, naročito posle serije 13:0. Tenzija na terenu itekako je bilo, a o tome svedoči kratko "koškanje" Ratkovice i Šešlije, međutim fer - plej među igračima bio je očigledan. FMP je uspeo da priđe crno - belima na četiri poena razlike, najviše zahvaljujući poenima Filipa Čovića.


Ipak, sve to bilo je premalo za domaće da preokrenu rezultat: slobodna bacanja Hečera i skokovi Veličkovića osigurali su ekipi Aleksandra Džikića novu pobedu. Ostvaren je znatno sigurniji rezultat u odnosu na ranije utakmice, najviše zahvaljujući sjajnom Hečeru. Partizan sa utakmicom više zauzima drugo mesto iza Budućnosti, dok je devetoplasiranom FMP - u ovo treći uzastupni poraz. 

Photo by: Emilija Jovanović 

Коментари