Džikić: Imamo razloga da se radujemo! Veličković: Iz ovakvih utakmica se uči

Written by: Uroš Petrović


 Igrači Partizana vidno su bili uzbuđeni i srećni posle vatreno izborene pobede nad ljubljanskom Olimpijom. Iako će u knjigama ostati zabeležena samo pobeda, četa Aleksandra Džikića ima o čemu da brine ako se uzmu u obzir promašena slobodna bacanja, loši šutevi i neodgovornost u odbrani. Ovi problemi bili su glavna tematika u izjavama za medije posle utakmice.


 Trener slovenačkog velikana Gašper Okorn imao je samo reči hvale za crno - bele, međutim očito je bio razočaran načinom na koji je njegova ekipa završila utakmicu, pogotovo zato što je ovo Olimpiji bila treća utakmica izgubljena "sa pola koša".


Popularni "Džile" nije krio emocije nakon poslednje sirene, a na pres konferenciji se mogao videti njegov veliki zamor. On je priznao da je utakmica bila "teška, ali imamo razloga da se radujemo jer smo pobedili dobar tim". 


"Najviše je na igru uticao virus, koji nas je uništio prošle nedelje. Ratkovica je praktično igrao bez treninga, a možda i više minuta nego što bi trebalo".

Centar "zmajčeka" Nikola Janković bio je nerešiva enigma za odbranu "Parnog valjka" i Džikić je priznao da je on fenomenalan igrač, a na pitanje da li je kratka tuča na tribinama uticala na atmosferu odgovorio je da "ne zna, neki od igrača su gledali, neki nisu, neki razumeju, neki ne".

"Nisam zadovoljan kako igramo i igrači moraju dati svoj maksimum. Za to treba vreme i strpljenje, ali ja verujem da će u budućnosti biti bolje".



Svoj komentar je dao i Novica Veličković, kapiten "Parnog valjka" i, čini se, pravi vođa na terenu. On je priznao da je ekipa danas pravila "gluposti" ali je naglasio da je proces uigravanja vrlo dug i da i dalje traje. Na kraju, bitna je pobeda i skor 5-0.


"Uvek kažem da je najbitnije naučiti iz ovakvih triler završnica. Već do sada smo ih imali dosta, nadam se da nećemo više cinculirati i da ćemo sledeći put prelomiti kada treba" rekao je Veličković, priznavši veliku dozu nervoze na parketu.

U nastavku sezone prestoji igranje u FIBA Ligi Šampiona, čime će se povećati broj utakmica na nedeljnoj bazi. Prvu utakmicu Partizan igra protiv Ludvigsburga, vrlo teške ekipe, ali Veličković se nada da će crno - beli "odigrati kako treba i započeti dobro to takmičenje na kojem bukvalno otpočinjemo od nule".

Novinarima se obratio i Branislav Ratkovica, koji je primetio dosta "uspona i padova tokom utakmice", nije bilo konstantne igre, ali "pobeda je zabeležena".


"Imali smo dosta otvorenih šuteva, ali uhvatila nas je neka nervoza pa smo ono što generalno pogađamo mašili smo i tako gubili samopouzdanje. Bacanja su mogla da nas koštaju utakmice ali srećom sve je prošlo dobro".

Ratkovica je objasnio da ga je dosta stvari mučilo od početka sezone što se zdravlja tiče, ali je poprilično optimističan u vezi nastavka sezone i surovijeg ritma koji sledi.


Treba napomenuti da ni trener Džikić ni igrači nisu imali ideju odakle su se našle majice sa likom Aleksandra Stankovića, ubijenog "Grobara". Naglašeno je da su majice prosto "bile u svlačionici" i da je kolektivno odlučeno da se obuku. Nije jasno čija je bila zamisao da se oda počast na ovako kontroverzan način, ali ekipi "Parnog valjka" je košarka bila glavna tema večeras.


Photo by: Emilija Jovanović

Коментари