PETARDA ZA SURDULIČANE - 5:0 (2:0)

Written by: Nikola Krunić




Kombinovani sastav Crvene zvezde doslovno je očitao lekciju gostima iz Surdulice pred revanš meč sa Sasuolom u 4. Kolu kvalifikacija za LE. Ekipa Radnika delovala je inferiornije u svim aspektima igre, tako da ubedljiva pobeda nije iznenađenje. Kanga je povezao sve konce u Zvezdinoj igri, što su Orlandić, Srnić, Sikimić i društvo vešto iskoristili i spakovali Surduličanima “peticu” za poneti.


Božović je, kao što se očekivalo, promešao karte za ovu utakmicu. Osovina ekipe, osim Ristića, nije se našla u protokolu. U postavi se našao i “grešnik” Kanga, koji je uz Kataia činio udarnu pesnicu Zvezdinog kombinovanog sastava. Crveno - beli nisu otvoeili meč tečnom igrom, što je moglo biti kažnjeno u 3. minutu, kada je Radović ubacio loptu u šesnaesterac pored presporog Petkovića, ali Francuz Kjereme nije najbolje reagovao na njegov pas, tako da je najbolja šansa za Surduličane prokockana. Tumaranje Zvezdinih igrača nastavljeno je do 11. minuta, kada je Srnić udarcem iskosa podigao malobrojnu publiku na noge. Udarac bivšeg igrača Čukaričkog, ipak je zaustavio Čančarević. Već u sledećem napadu, golman gostiju ponovo je bio na mukama. Ovoga puta, projektil je stigao od najboljeg igrača domaćih Kataia. Njegov daleko opasniji udarac sa 20 metara, Čančarević je ukrotio fenomenalnom paradom. Kako je vreme odmicalo, igra crveno - belih počela je da dobija lice i naličje. Kanga je  potpuno očekivano predstavljao centralu Zvezdine igre. Zahvaljujući njegovim izvanrednim dugim pasovima, bočni igrači, Srnić i Katai su se konačno rastrčali, što je nagoveštavalo još veću opasnost po gol Radnika.

Sablasnu atmosferu na našem najvećem stadionu, pokušavao je da naruši bivši igrač Vojvodine i Olimpijakosa, koji je iz napada u napad delovao sve opasnije i ubojitije, uz odličnu kooperaciju sa Kangom. Petnaestak minuta pre kraja poluvremena, oglasila se severna tribina uz skandiranje “zvezdaši - foteljaši!”, kojom su aludirali na enormno mali broj gledalaca na današnjoj utakmici. U 35. minutu, publika se konačno razbudila: Nakon igranja rukom Radovića, arbitar Vasić dosudio je penal za domaćina, koji je uspešno realizovao najiskusniji igrač Luković. Crveno - belima je porastao apetit, te su nastavili sa pritiskanjem zadnje linije gostiju. Drugi gol je visio u vazduhu i četiri minuta pred odlazak na odmor, Božovićevi izabranici su ga konačno dočekali: Katai i Anđelković su obavili kompletan posao, ostavivši loptu na tacni za Orlandića, kom nije bilo teško da podmetne nogu i sprovede je u praznu mrežu.    

Početkom drugog dela igre, Božovićevi izabranici su delovali dosta mirnije. Uprkos takvom pristupu igri, i dalje su imali inicijativu, doduše nešto blažu nego u prvom poluvremenu, valjda svesni kapitalne prednosti. Desetkovani Surduličani nisu imali snage da nadoknade rezultatski deficit, tako da je domaćin polako popuštao stisak na “papučici” gasa. Šansu u nastavku dobili su Ristić umesto Kataia i talentovani Uroš Račić umesto Babunskog.

Drugo poluvreme bila je čista monotonija, koja je razbijena tek u 74. minutu, kada je odbrana gostiju kapitulirala treći put na meču: Orlandić je izbegao ofsajd zamku, njegov udarac je zaustavio Čančarević, ali je lopta došla do Srnića, koji je  zaboravljen od strane Surduličana rešio sve dileme po pitanju pobednika. Srnićev gol bio je tek početak “masakriranja” Radnika u drugom poluvremenu. U 78. minutu, Ristić je inicirao izglednu akciju, preciznim pasom proigrao Kangu, koji je sa boka uposlio Orlandića, a korpulentni napadač je prilično dobru rolu krunisao drugim golom na meču. Dva minuta pre kraja meča, agonija obezglavljenih gostiju konačno je završena: Na pas Srnića, rezervista Sikimić je “overio” Surduličane I stavio tačku na ovaj meč. “Petardom” protiv Radnika, srpski šampion je napravio uvertiru pred revanš Sasuolu… 




Crvena zvezda - Radnik 5:0 (2:0)

Strelci: Luković 36, Orlandić 41, 78, Sikimić 88

Stadion: "Rajko Mitić"

Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman - Petković, Rendulić, Luković, Anđelković - Le Talek - Kanga, Babunski (od 60. Račić), Katai (od 56. Ristić), Srnić - Orlandić (od 79. Sikimić).

RADNIK (4-2-3-1): Čančarević - Mladenović, Vuković, Gojković, Milovanović - Pavlović, Stanković - Pejčić, Radović (od 77. Jovanović), Kjereme - Zlatanović (od 65. Adamović).



Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda

Коментари