SPREMNI ZA SASUOLO: Prva pobeda crveno - belih bez primljenog gola!

Written by: Zorica Ristić

Sigurni su Božovićevi izabranici na čelu tabele Superlige, ali su konačno obradovali Delije tek sinoć utakmicom bez primljenog gola!


Ne može se reći da je Voždovac sa igračem manje bio dostojan protivnik srpskog velikana, ali pred duel u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Italijana, crveno - belima svakako znači ova ubedljiva pobeda. Iako ih očekuje još jedna prvenstvena utakmica u Nišu, prvi okršaj sa Ssuolom je svakako u podsvesti i konačno je odbarana odgovorila na zadatak.


Spremio je Grof lepo iznenađene u odbrani u vidu agilnog Francuza koji je bio standardan u veznom redu. Odlično je profunkcionisao tandem Le Talek - Fibel, dok je Ristić na poziciji levog beka, tradicionalno briljirajući u ofanzivi, vidno popravio i defanzivni deo.


Demonstrirana  je i fizička spremnost novih pulena koja se podiže iz utakmice u utakmicu, a zvezda večeri, pored dobro raspoloženog Le Taleka, koji je na novoj poziciji upisao prvi pogodak, bio je i Zvezdin povratnik Ugo Vieira. Portuglski ples je očigledno bio smrtonosan za Zmajeve, a miljenik Delija je obradovo sever sa dva pogotka.


Umesto Le Taleka, na sredini je zaigrao Marko Poletanović, koji je svojim evrogolom na prethodnoj utakmici zaradio poverenje šefa stručnog štaba. Ni kreator prekeretnice u igri kluba iz Ljutice Bogdana, Mičel Donald, nije zakazo i čvrsto držao povezanost između svih redova, ali je poseban aplauz pripao kapitenu koji je magičnim potezima opravdao žutu traku na ruci, da bi po izlasku sa terena bio ispraćen velelepnim alplazuzom.


Bila je ekipa Bratislava Živkovića mnogo agresivnija u prvom poluvremenu, ali nakon dva primljena gola i crvenog kartona za Putinčanina, pod strašnim pljuskom i pesmom sa severa, pala je ekipa sa Voždovca. Tek tada je poletela Zvezda!


Sjajni vezisti su krnuli u napad, a Vieira je demonstrirao umeće sa nekoliko sjajnih poteza koji su umalo završili u protivničkom golu, da bi meč krunisao pogotkom na Cvetkovićevu asistenciju.


Poletanović se još jednom pokazao kao dobar izbor za sredinu, dok je Ristić, i više nego odlična zamena za Ibanjeza, stavio barikadu po levoj strani za Zmajeve prodirući konstantno napred da bi brutalno igrao ofanzivu. Pokazao je još jednom mladi fudbaler crnogorskom stručnjaku da je dostojan svakog zadatka i da gde god nešto zafali, nema brige Božoviću - tu je Ristić!


Već u nedelju sledi Zvezdi sledi novi duel u Nišu kao poslednja provera pred pritisak Italijana. Utakmica između Crvene Zvezde i Radničkog iz Niša na programu je u nedelju (14.8), od 19 časova.

Photo by: Zvanična prezentacija FK Crvena zvezda




Коментари