"TROJKA" PRED BUGARE!

Written by: Nikola Krunić




Srpski šampion zabeležio je prvu pobedu u Superligi. Partija protiv Metalca bila je daleko bolja nego protiv Napretka . Kombinovani sastav odigrao je daleko efektivnije nego u prethodnoj utakmici, što je rezultiralo ubedljivom pobedom. Babunski i Poletanović bili su na visini zadatka kao i Kanga. Vijeira je konačno proradio, tako da je stvorena mirna atmosfera pred revanš Ludogorecu.


Utakmica je počela prilično dinamično: Već u 3. minutu kiks Rendulića izrodio je prvu ozbiljnu priliku za goste: Bivši defanzivac Čukaričkog loše je ispucao loptu, koja dolazi do Kaiseda, ali njegov udarac završava preko gola. Zvezdine igrače kao da je tog trenutka neko polio kofom hladne vode. Crveno - beli su odgovorili dva minuta kasnije: Snažan udarac Kange zaustavio je Belić, ali se nakon odbitka nisu snašli Vijeira i Poletanović. Gabonski vezista, Babunski i Poletanović činili su epicentar zvezdinih akcija. Delili su lopte šakom i kapom za izuzetno razigrani krilni tandem Plavšić - Ruiz. Atomskog mrava i Kostarikanca, bilo je na sve strane, kao Bate Živojinovića u partizanskim filmovima. Probijali su malo kroz sredinu, malo po boku, formirajući ogroman manevarski prostor za ugrožavanje gola gostiju. Ristić, koji se ponovo našao na poziciji levog beka, delovao je nešto defanzivnije nego u prethodnoj utakmici. Momak iz Bijeljine napravio je kardinalnu grešku kao protiv Napretka, kada je dozvolio Kaisedu da protutnji pored njega. Na sreću mladog beka i njegove ekipe, udarac ekvadorskog internacionalca zaustavio je Kahriman.

 Druga šansa Gornjomilanovčana alarmirala je zvezdine borbene redove, koji od tog trenutka preuzimaju kontrolu nad svim segmentima igre. Stezanjem obruča oko Belićevog gola, Zvezda je profitirala u 14. minutu: Nakon udarca izuzetno zapaženog Babunskog, Ruiz je naleteo na odbijenu loptu i snažnim udarcem stigao do prvenca u crveno - belom dresu. Videlo se iz aviona da Ugo Vijeira gori od želje da razbije maler i zapuši usta nevernim Tomama koji osporavaju njegove igračke kvalitete. Uprkos atraktivnim prilikama u 20. i 32. minutu, nije mu pošlo za rukom da se upiše u strelce u novoj sezoni. Ipak, upornost omalenog Portugalca dala je rezultat u 38. minutu: Nespretna reakcija odbrane Metalca, uslovila je laganu egzekuciju Vijeire, koji je hladnokrvno smestio loptu u sam ugao gola. Šut Babunskog iz daljine, bila je poslednja stvar vredna pomena u prvom poluvremenu. Kapitalnom prednošću, domaćin odlazi na odmor.

U drugom delu igre, crveno - beli su nastavili da kidišu na gol Metalca, kao pušteni s lanca. Neumorni, borbeni Kanga upućuje pravovremeni pas za Plavšića, kome Belić ulazi u šut, te prva stopostotna šansa u drugom poluvremenu propada. Babunski je ponovo demonstrirao koliko je opasan iz daljine, ali nije podesio prave koordinate da pogodi gol gostiju. Ono što Makedoncu nije pošlo za rukom, pošlo je Poletanoviću. Nekadašnji kapiten Vojvodine krunisao je golom odličnu večerašnju partiju. Iskoristio je grešku Gočanina, presekao loptu i zatresao mrežu. Zvezda prikočila u napadu, a Božović je poslao na odmor izvanredne Vijeiru i Kangu, što je pored indisponirane Plavšićeve igre u drugom poluvremenu, bitno uticalo na kvalitet zvezdine igre u nastavku. Odbrana je spustila gard, konkretno Luković, što je kažnjeno golom Mladenovića. Bekovski tandem Petković – Ristić, kreirao je izgledne šanse u 75. Odnosno 76. Minutu, ali se Ruiz i Le Talek nisu najbolje snašli. “Trojkom” protiv Metalca, Zvezda je zabeležila prvu pobedu u Superligi, kreiravši opušteniju atmosferu pred najvažniji meć u sezoni protiv Ludogoreca…


Crvena zvezda – Metalac 3:1 (2:0)

Strelci: Ruiz 14, Vijeira 38, Poletanović 68, Mladenović 78.

Stadion: “Rajko Mitić”

Sudija: Nemanja Gajdobranski (Novi Sad)

CRVENA ZVEZDA (4 - 1 - 4 - 1): Kahriman - Petković, Rendulić, Luković, Ristić - Poletanović - Plavšić, Babunski (od 83. Luković), Kanga (od 71. Le Talek), Ruiz - Vijeira (od 63. Sikimić).
METALAC (4 - 1 - 4 - 1): Belić - Nikodijević, Otašević, Bondarenko, Simović - Panić - Mijić, Stojanović (od 63. Mladenović), Rovčanin, Mitrović (od 58. Gočanin) - Kaisedo.


Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda

Коментари