Partizan pobedio Nišlije igrom ispod nivoa

Written by: Zorica Ritić

Na parketu Pionira, Partizan NIS dočekao je ekipu Konstantina iz Niša. Za razliku od prethodne utakmice koja se igrala bez publike, košarkaši iz Niša su se sa Partizanom suočili pred poprilično popunjenim tribinama.



Prve poene za domaćina zabeležio je Kevin Džouns, ali ekipa iz Niša vrlo agresivnim nastupom nije dozvolila domaćinu da prednjači izjednačivši tako početnički rezultat Džounsa. Ipak, više strasti se u prvim minutima osećalo kod crno-belih, što se odrazilo i na brojke na semaforu. Jedan od agilnijih igrača na samom početku utakmice bio je i plejmejker crno-belih, Aleksandar Cvetković, a prvi tajmaut zatražili su gosti, što nije uticalo na hitrost ekipe Aleksandra Džikića koja je vodila rezultatom 19:13. Nakon završetka prve četvrtine, razlika u rezultatu je bila šest poena (21:15). 



U drugu četvrtinu gosti su ušli ofanzivnije, te zabeležili prve poene, što je povratnik na parket, Novica Veličković, zaustavio postigavši prve poene na ovoj utakmici za rezultat od 25:19. Dva slobodna bacanja za goste pogodio je Vladimir Đorđević za rezultat od 31:25, a zatim je slobodno bacanje iskoristio i njegov saigrač Tasić da bi domaćinu prišao na svega tri poena razlike. Nešto kraće od dva minuta do poluvremena, umir se primetio kod obe ekipe, a Džikić je pokušao da osveži svoju vraćajući Cvetkovića na teren, nakon čije je prve lične greške, Konstantin uspeo da pređe u vođstvo rezultatom 31:32. Pogodivši oba slobodna bacanja, na minut pred kraj druge četvrtine, Vitkovac je ponovo stavio Partizan u vođstvo, ali su gosti, sa najefektnijim Ostojićem koji je postigao čak 10 poena, ubrzo preokrenuli rezultat u svoju korist i na poluvreme otišli sa dva poena razlike, ostavivši rezultat od 33:35  na semaforu iznad svog koša.



U trećoj četvrtini, ekipe su se nadigravale i nisu dozvoljavale jedan drugoj previše poena razlike u rezultatu, tako da je nakon nešto više od tri minuta igre Partizan bio u prednosti za svega tri poena (43:40), dok Cvetković sjajnom trojkom nije upisao još tri poena na polovini treće četvrtine. Murić pogađa oba slobodna bcanja za crno-bele, a nakon njega o isto čini i Veličković za rezultat  50:42. Novici Veličkoviću, koji je nakon fenomenalne trojke, postigao i nova dva poena u poslednji minut treće četvrtine, navijači su skandirali ime, a Partizan je završio treću četvrtinu rezultatom 59:49, imajući deset poena prednosti u odnosu na goste.


U početku završne četvrtine, činilo se kao da je Partizan rešen da završi ovu utakmicu bez većeg rizika i zahvaljujući Veličkoviću i Cvetkoviću pobegao gostu za 13 poena sedam minuta pre kraja utakmice (66:53). Primetna strast Cvetkovića u večerašnjoj utakmici doprinela je prednosti Partizana za čak 17 ponea, a nuz pomoć večeras najefektivnijeg u ekipi Veličkovića, tri minuta pred kraj utakmice, Partizan  je vodio rezultatom 81:64. Kao što je bilo za očekivati po akciji crno-belih u poslednjoj četvrtini, utakmica je završena pobedom domaćina rezultatom 89:73 uz pesmu navijača sa tribina. 

U sledećoj utakmici, ekipa Aleksandra Džikića gostuje ekipi Borca u Čačku.



Photo by: Emilija Jovanović

Коментари