PARTIZAN POBEDOM DOČEKUJE FMP

Writter by: Veljko Dragosavljević


Pred oko 5.000 gledalaca, košarkaši Partizana su dočekali ekipu Mega Leksa. Rezultatom 94:89, košarkaši Partizana su tako ušli u polufinale košarkaške lige Srbije. 

Posle dužeg vremena Hala Aleksandar Nikolić je bila dobro popunjena. Navijači su prepoznali da je košarkašima potreban vetar u leđa pa su došli u velikom broju. Košarkaši Mege su presingom po celom terenu otvorili utakmicu što je dovelo do toga da u prvih 5 minuta Partizan postigne samo 11 poena. Nakon brzih 7 poena Mege, i njihov šut je ubrzo stao. Boža Đumić je brzo napravio 2 penala pa je veliko osveženje na parket uneo Darel Vilijams koji je ubrzo preuzeo ulogu plejmejkera. Prvi tajm-aut je viđen 3:49 pre kraja prvog perioda koji je zatražen od strane Dejana Milojevića nakon trojke Aleksandra Cvetkovića. Nakon prekida, Partizan je nastavio da pogađa ali su pred kraj prvog perioda do izražaja došle neke sudijske odluke koje su štetile domaćima i pri tome izazvale veliku buku u hali. Na kraju prvog perioda pisalo je 20:16 za domaće. Na početku drugog perioda, iako su igrali sa dva plejmejkera, domaći su se mučili sa postavljanjem napada i nisu lako odgovarali na Megin presing po celom terenu. Ubrzo se i to promenilo, pa su domaći kao i u prvom periodu našli rešenje i vezali nekoliko poena. Nakon dva sjajna zakucavanja Adina Vrabca, i Partizanovih +8, Dejan Milojević je ponovo zatražio tajm-aut. Drugi deo ove četvrtine je protekao znatno mirnije, za razliku od prvog perioda. Videlo se dosta grešaka i jednih i drugih ali je i intenzitet u odbrani znatno opao. Pogodak Džamara Vilsona, nekoliko desetinki pre kraja poluvremena je na poništen pa je na semaforu pisalo 41:33 u korist domaćih. Takođe, u poslednjem napadu, Nikola Ivanović je nezgodno doskočio i tom prilikom se povredio. Do kraja utakmice se nije vraćao na parket.















Drugo poluvreme je počelo kao i svaka četvrtina. Mega je stegla u odbrani i počela da pogađa dok su se domaći mučili. Nakon 4 minuta igranja, Mega je anulirala prednost sa poluvremena pa je na semaforu pisalo 48:48. U tim trenucima je Janković bio nezaustavljiv u reketu. Monotonu atmosferu u hali je prekinuo Kevin Džons sjajnim zakucavanjem preko Zagorca. Ponovo je hala proključala samo par sekundi kasnije kada prvo nije svirana silazna putanja Džamaru Vilsonu. U tim trenucima, događa se isti scenarijo kao i u svim četvrtinama, trojkom Marinkovića dva minuta pre kraja četvrtine ponovo ide na +7. Na kraju četvrtine je ponovo proradio Megin presing, pa su trojkom Zagorca i vezanim poenima Nikolića stigli do 62:62 pred početak poslednjeg kvartala. 
Košarkaši Mega Leksa su trojkom otvorili poslednji period pa su tako prvi put posle prvog perioda prešli u vođstvo. Ubrzo nakon toga, trojkom Milutinovića i poenima Marinkovića, domaći su vratili prednost. Nakon dva minuta igre i nerešenog rezultata, Adin Vrabac je vezao četiri poena i naterao trenera gostiju da zatraži tajm-aut, 71:67. Domaći su ponovo preuzeli kontrolu nad utakmicom. Trojkama Cvetkovića i Marinkovića, crno-beli su otišli na +9. Rašić je trojkom u narednom napadu pokušao da oživi uzdrmanu Megu, ali je Vrabac ponovo podgrejao atmosferu u hali i na dva minuta pre kraja doveo Partizan blizu važne pobede. Mega je ponovo prišla na četiri razlike ali je Vitkovac postignutom trojkom na 38 sekundi pre kraja stavio tačku na ovu utakmicu. Kraj utakmice se odužio zbog izvođenja penala jednih i drugih što opet nije dovelo u pitanje pobednika na ovom meču. Najefikasniji u redovima domaćih je Vanja Marinković sa 15 poena, pratili su ga Vrabac sa 14, odnosno Cvetković sa 13 postignutih poena. U redovima gostiju, Danilo Nikolić je postigao 29 poena, 19 je postigao Rašić a 17 Rade Zagorac. 
Košarkaši Partizana će u polufinalu KLS igrati sa ekipom FMP-a. 




                                                                                                                                                             Photo by: FMK Media Centar 

Коментари