LALE PROCVALE NA SABLASNO PUSTOJ "MARAKANI" - 1:3 (1:1)

Written by: Nikola Krunić




Novi - stari šampion Srbije obezbedio je titulu još u prethodnom kolu. Iz tog razloga, strateg Zvezde Božović, na teren je izveo potpuno izmenjen sastav u odnosu na prethodne mečeve. Nakon današnje utakmice jasno je kao dan da je rezervni sastav crveno - bele armije u potpunosti rasformiran. Trujić i Babić su se poigravali sa odbranom domaćina, koja se po ko zna koji put ove sezone pokazala kao rak - rana. Edson je kumovao golovima Novosađana i potvrdio da nema kvalitet ni za FK Budućnost iz Alibunara a kamoli za superligaške timove. Njegov kolega iz odbrane, Stojanović, još će morati da se "čeliči", kako bi dorastao mestu startera u klubu kakav je Crvena zvezda. Ostatak ekipe je osim Grujića i Plavšića delovao potpuno bezvoljno i pogubljeno, kao da su došli na "Marakanu" da love leptire a ne da igraju fudbal. Voša je iskoristila neproduktivne reforme koje je Grof sproveo u zvezdinom rosteru i doslovno "patosirala" domaćina, osvetivši se za ubedljiv poraz u jesenjem delu sezone. 



Šampion Srbije je potpuno uspavano pristupio utakmici. Od samog početka videla se neuigranost zvezdinih rezervista, što su lale uvidele i pokušale da profitiraju iz te situacije. Kontrama i polukontrama gosti su pretili golu Zvezde čija je linija odbrana bila prilično labava. Traktorsku brzinu Edsona i Stojanovića nije uspeo da kazni Meleg, ali ga je ispravio Nikola Trujić u 19. minutu: Dvostruki strelac se prikrao iza leđa neopreznog Brazilca i na asistenciju Babića načeo mrežu Supića. Osvestili su se crveno - beli nakon šok - terapije koju im je priredila Lalatovićeva ekipa i krenuli u totalnu ofanzivu. Plavšić i Grujić su činili motor ekipe pokušavajući da vrate u funkciju zvezdin napad koji je potpuno atrofirao na čelu sa Orlandićem. S obzirom na to da je ostatak ekipe bio ukočen, Grujić se sam postarao da se ekipa podigne iz ležećeg položaja: Mladi vezista je solo akcijom u 44. minutu ostavio bez daha malobrojne svedoke. Najpre je proturio loptu kroz noge Rosića a potom elegantno plasirao loptu između dvojice igrača u dalji ugao Kordića, tako da je na poluvremenu poravnat rezultat.


U nastavku je delovalo kao da zvezda polako preuzima kontrolu nad utakmicom, međutim to je bio samo privid. Gosti nisu paničili pred inicijativom Zvezde i u 58. minutu ponovo dolaze do vođstva: Ponovo su puleni Lalatovića ciljali na najslabiju kariku, Edsona što je ponovo urodilo plodom: Malbašić je zavrnuo Brazilskog štopera sa desne strane i prosledio loptu do Trujića koji se sa pet metara ponovo upisuje u strelce. Bio je to početak kraja Zvezde, koju je u nastavku meča zahvatilo opšte rasulo. Ni ulazak Vijeire u igru nije bio od pomoći potpuno otupljenom napadu i dezorijentisanom veznom redu. Novosađani su obletali oko zvezdinog gola kao ose ispred košnice tako da je bilo pitanje vremena kada će crveno - beli biti overeni. To se dogodilo u 69. minutu kada je Paločević na asistenciju fenomenalnog Babića zacementirao trijumf gostiju Ponovo je u fokusu bio tragičar Edson, koji je dodavanjem ravnom amaterima iz školskog dvorišta poklonio napad lalama iz kojeg je matiran Supić. Do kraja utakmice igra domaće ekipe bila je rasturena kao bugarska skupština a vrhunac je dostignut kada je kormilar Božović isključen zbog vređanja arbitra Đokića, čime je prepustio crveno - beli brod Lalatovićevim piratima, koji se vraćaju u Novi Sad punih džepova... 


CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 1:3 (1:1)
(Grujić 44 - Trujić 20, 58, Paločević 69)

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Nenad Đokić (Užice)

CRVENA ZVEZDA (4 - 2 - 3 - 1):
Supić - Cvetković, Stojanović, Edson, Anđelković - Ristić (od 64. Stojanović), Grujić, Gavrić, Plavšić (od 69. Vijeira), Babunski - Sikimić (od 6. Orlandić).

VOJVODINA (4 - 2 - 3 - 1):
Kordić - Puškarić, Miletić, Rosić (od 46. Lakićević), Nastić - Jovančič (od 54. Sekulić), Maksimović, Malbašić, Meleg (od 54. Paločevič), Babić - Trujić.

Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda  

Коментари