Katai i Ristić u tandemu srušili Surdulicu, Ugo i Orlandić dovršili posao!

Written by: Zorica Ristić


Nakon neuspeha u prethodnom kolu protiv Vojvodine, Zvezda se popravila u Surdulici i slavila rezultatom 1:4. Iako je Radnik iznenadio na početku utakmice hitrim golom, Katai je uz pomoć Ristića uništio nadu Surduličana, a Zvezdini špicevi su postigli još dva rutinska gola!


Loše vreme i nezgodan teren u Surdulici mogli su poslužiti kao izgovori Zvezdi za nezavidan početak utakmice u kojoj je već u 10. minutu nakon greške Lukovića primila gol, sjajnom akcijom Deletića. Verovatno je to bio šamar za izabranike Miodraga Božovića nakon kojeg su se probudili, te je već u 13. minutu viđena prva ozbiljnija šansa Zvezde pripisana Mihailu Ristiću. Jedan od agilnijih na ternu bio je i Slavoljub Srnić, a pored njega, golu domaćina su u više navrata pretili i Le Talek i Plavšić, međutim, golman Ristić je bio siguran u svim situacijama. Ipak, njegov prezimenjak, Zvezdin Ristić odličnim centaršutom asistirao je Kataiju u 30. minutu koji je bez problema smestio loptu u gol domaćina za izjednačenje, a sličan scenaio je sačekao Surduličane prd kraj prvog poluvremena kada je Katai, ponovo na asistnciju  danas vidno raspoloženog Mihaila Ristića, sa dvadesetak metara poslao loptu u gol golmana Ristića. 


Drugo poluvreme obeležila je nešto mirnija igra sve do 56. minuta kada je, nakon izblokiranog šuta Plavšića, Ugo dobio loptu i smestio je u gol Surduličana za 3:1. Nakon ovog gola, viđen je još jean ozbiljniji pokušaj Kataija, kao i Ristića u 85. minutu, ali se golman Ristić oba puta dobro snašao. U 80. minutu, mladi Uroš Račić debitovao je za crveno-beli klub, a završan udarac domaćinu zadao je Orlandić u samom finišu utakmice i na asistenciju Le Taleka, postavio konačan rezultat  od 1:4 za drugu pobedu Crvene zvezde u plej-ofu.


Srpskog šampiona očekuju još dve utakmice do kraja sezone. Najpre će se crveno-beli sastati sa Borcem u Čačku 18. maja u utakmici zaostalog kola, a nakon gostovanja Gračanici 19. maja, već 21. maja će na svom stadionu dočekati Radnički Niš kako bi proslavili titulu šampiona Srbije.






Phozo by: Zvanična prezentacija FK Crvena zvezda



Коментари