DVOMESEČNA PAUZA NIJE ODNELA MAHA: PARTIZAN POBEDIO!

Writter by: Zorica Ristić 


Pred praznim tribinama košarkaši Partizana dočekali su ekipu Borca i pobedili rezultatom 102:79. Četa Aleksandra Džikića je odigrala prvu utakmicu nakon 2 meseca što se i moglo videti u toku utakmice.


Obe ekipe su agilno krenule u utakmicu, ali se može reći da na početku prve četvrtine, odbrane skoro  nisu  postojale ni kod domaćina ni kod gostiju. Ipak, u prve poene beleži Aleksa Avramović i Borac vodi sa 12:10. Koševi su počeli da se ređaju, a Partizan, iako je preuzeo vođsto, pritišće odbranu gostiju. Prvi tajmaut zatražio je Borac u 5. minutu, a posle tajmauta, domaćin vrši zonski presing. Skoro bez prekda, sa obe strane strane bez velike angažovanosti, Borac pravi pravi faul u šestom minutu. Aleksandar Cvetković beleži prvu ličnu grešku, nakon čega se situacija za Partizan poboljšava. Ostalo je 2:33 minuta do kraja prve četvrtine kada veliki Novica Veličković po prvi put stupa na parket. Posle tajmauta, Partizan pravi seriju od 8:0, nakon čega je rezulatat 20:18. Istu seriju prekida Stanojević ½ penal, rezultat na semaforu je 32:19. 17.6 sekundi pre kraja prve četvrtine, Veličković pravi prve poene i završava četvrtinu rezultatom 37:26.


U prvim minutima druge četvrtine, Veličković pravi svoju prvu ličnu grešku, a zatim ubacuje i prvu trojku. Partizan je ispred gosta za 15 poena, ali promašaji se ređaju na obe strane. Veličković napušta parket, a odbrana se pojačava. Nakon nekoliko minuta prazne igre, Jones menja rezultat na semaforu 47:32. Na nešto manje od dva i po minuta do kraja, pritisak se primećuje kod obe ekipe, a Partizan beži gostu za 19 poena. U prvih šest minuta po ulasku sa klupe, Aranitović veže dvanaest poena, praveći razliku od 24 poena. Druga četvrtina je završena rezultatom 63:36, čime je domaćin ostavio Čačane u zaostatku od 27. bodova.


Košarkaši Partizana su se na početku treće četvrtine opustili pa su tako igrači Borca u jednom trenutku rezultat spustili ispod 20 razlike. Imali su dosta izgubljenih lopti, a na to su dodali i dosta promašenih šuteva. Sredinom četvrtine, Džikić je pozvao zonu pa je rezultat ponovo počeo da raste. Ovu četvrtinu je Borac dobio rezultatom 26:23. Marko Radonjić je u ovom periodu postigao 12 poena za ekipu iz Čačka.



Nastavio je Borac da se bori na parketu Pionira, ali Partizan i dalje ubedljivo vodi rezultatom 93:70. Iako Novica Veličković duže vreme nije zakoračio na košarkašk parket, u ovoj utakmici je dokazao zašto je veliko ime u svetu ovog sporta. Jedan od agilnijih u ovoj četvrtini, bio je i Miloš Koprivica koji je odmah po ulasku zaređao poene za crno-bele. Ipak, Borac prilazi na -18 poena razlike na nešto manje od tri minuta pred kraj utakmice. Drugi najmlađi adut crno-belih u ekipi, pored Koprivice, Petar Aranitović upisao je broj od 100 poena na semafor za svoju ekipu, postigavši čak 14 poena i tako pokazavši veliki talenat koji će neminovno preporučiti ovog dvadesetdvogodišnjaka inostranim klubovima. Utakmica je završena rezultatom 102:79, na kraju koje je slavio domaćin nad čačanskim Borcem. 

                                                                                                                     Photo by: Emilija Jovanović

Коментари