ZVEZDA NA KORAK DO TITULE - 93:74!

Written by: Nikola Krunić




Branilac titule drugi put je u poslednja tri dana uspeo da savlada tim iz Sremske Mitrovice. Gosti su uspevali da pariraju samo do druge četvrtine a onda je domaćin preuzeo kontrolu u napadu i odbrani, koju je održavao do kraja utakmice. "Vrtić" Dejana Milojevića, ponovo je bio uskraćen za Luvavua, Jaramaza i Kabu, što su Radonjićevi izabranici vešto iskoristili i na kraju ubedljivo slavili.Rafalna paljba usamljenog Ivanovića bila je nedovoljna, tako da gostujućoj ekipi ne preostaje ništa drugo nego da vadi kestenje iz vatre u trećoj utakmici.


Početak meča nagoveštavao je rovovsku i bespoštednu borbu, koja je viđena samo u prvoj četvrtini, tokom koje je bio prisutan rezultatski egal i ujednačena igra obe ekipe. Otvorio je domaćin utakmicu trojkom Lazića, međutim usledila je serija promašaja sa spoljnih pozicija što je omogućilo ekipi iz Sremske Mitrovice da održava rezultatski priključak. Najraspoloženiji za igru bili su Nikolić i Ivanović, koji je vrlo brzo namestio ruku, zadajući probleme svojim čuvarima. Nisu samo ćorci sa linije 6,75 mučili domaćina na početku utakmice. Neorganizovani napadi, loš protok lopte kao i nerezonski šutevi, uneli su kratkoročnu konfuziju u redove domaćina. Loš procenat šuta kompenzovali su ofanzivni skokovi Cirbesa, brojni poeni iz reketa, kao i energični prodori Tarensa Kinzija, koji se večeras naigrao samo u prvom kvartalu. Crveno - beli su polako povezivali redove i preuzimali kontrolu nad utakmicom, zahvaljujući proigravanjima Jovića i Mitrovića, koji je upisao čak pet asistencija. U finišu prve četvrtine Kinzi je podigao publiku na noge spektakularnim zakucavanjem: Amerikanac je nakon povratne lopte Milera prošao kroz dvojicu igrača Mege i "stavio na poster" Simića. Domaćin se razbudio u finišu prve četvrtine tako da je u drugu ušao sa pet poena prednosti.



Drugu četvrtinu Zvezda je mnogo bolje otvorila nego prethodnu, najviše zahvaljujući čvrstoj odbrani, u kojoj se posebno istakao Jović. Bivši plej Radničkog vešto je koristio telefoniranja meginih igrača i kreiranjem lakih poena iz kontre doprineo je dvocifrenoj prednosti svoje ekipe. Dugačak jezik Milojevića, koji je kažnjen tehničkom greškom, pogurao je napred zvezdina kola - 34:23. Zvezdini bekovi su nastavili da terorišu megine klince poenima iz reketa, kojima su pomagali Štimac i Mitrović izvanrednim "bekdor" pasovima. Prerani ulazak u bonus bio je odraz megine nemoći u odbrani. Ivanović je nastavio da pogađa, međutim nije imao adekvatnu podršku saigrača, te je njegova ekipa počela drugo poluvreme sa 13 poena zaostatka - 52:39.



Već na polovini treće četvrtine Mega se našla u ozbiljnom problemu sa ličnim greškama. Zagorac, Janković i Đokić su imali po četiri penala, tako da je bilo pitanje koliko će gosti uspevati da odolevaju pred naletima crveno - belih. Simonivić je namestio ruku, tako da je zvezdina prednost nastavila da raste. Rođeni Prištinac je 14 od svojih 16 poena postigao u drugom poluvremenu, tako da se drugačiji epilog sem ubedljive pobede nije mogao naslutiti. Impresivni Ivanović i Nikolić su trojkama pokušali da rehabilituju svoje redove, međutim njihov trud bio je uzaludan. Radonijić je u poslednjoj deonici odmarao Kinzija i Milera a zvezdina kombinovana petorka predvođena Simonovićem i Jovićem, koji je bio na korak od dabl - dabla, nastavila je da melje protivnika do kraja meča. Domaćin je zasluženo slavio, najviše zahvaljujući timskoj igri, za koju je najbolji pokazatelj podatak da je ekipa zabeležila čak 31 asistenciju.



Treća utakmica finalne serije ABA j. t. d. lige, igra se već u ponedeljak. Tim Dejana Radonjića ima meč loptu, dok će Mega u trećem susretu tražiti priliku da se izvuče iz jarka.


Crvena zvezda - Meka Leks (26:21, 26:18, 20:21, 
Dvorana: Pionir
Gledalaca: 3.000
Sudije: Belošević, Obradović, Maričić

Crvena zvezda: Kinzi 10, Rebić, Dangubić, Mitrović 9 (5 sk, 5 as), Lazić 10, Micić 6, Simonović 16, Gudurić 8, Jović 9 (9 as), Miler 11 (5 sk), Cirbes 9 (5 sk), Štimac 2.
Trener: Dejan Radonjić

Mega Leks: Simić 2, Aranitović, Đoković 3, Jaramaz, Veljković 2, Musić, Ivanović 22 (5 as), Pavlović, Luvavu, Kaba, Zubac, Zagorac 16 (6 sk), Simeunović 6, Nikolić 16 (7 sk), Janković 7 (6 sk).
Trener: Dejan Milojević.

Photo by: ABA j. t. d. liga

Коментари