RUKOMET: Podela bodova na Banjici

Written by: Ana Tomić

U derbiju drugog kola plej-ofa Super rukometne lige Srbije, Partizan i Vojvodina odigrali su meč bez pobednika.

Meč drugog kola plej-ofa Super lige Srbije između Partizana i Vojvodine završen je nerešenim rezultatom - 27:27 (16:14). Iako su izabranici Nenada Maksića stvorili +5 početkom drugog poluvremena, ekipa iz Novog Sada imala je napad za pobedu. 

SASTAVI TIMOVA: 
Partizan: Šotra, Živković 6, Sretenović 5, Milenković, Tomić, Pižurica, Đuričić, Peruničić, Radojković 2, Stevanović, Kukić 1, Pešić 1, Maksić 10, Popović 1, Mršulja 1, Ćućuz.
Vojvodina: Arsenić, Orbović 8, Popov, Todorović 1, Milašević 7, Perović, Rastvorcev 3, Marjanović 3, Ranisavljević, Janović, Arsenić, Nikolić 2, Stanković 3, Rajičević, Vučković, Gugleta.

Prvih trideset minuta igre obeležila je vrlo izjednačena i ravnopravna borba ova dva tima. I Partizan i Vojvodina oslanjali su se na čvrstu odbranu i realizaciju iz kontri. Rezultatska klackalica trajala je do samog završetka prvog poluvremena, a onda su crno-beli sa igračem manje postigli tri pogotka i poveli sa 15:13, ali se ni tu nisu zaustavili. Ponovo su se odbranili, a Kukić je u narednom napadu povećao prednost Partizana na +3. Gosti su, posle četiri minuta bez pogotka, u samom finišu ipak zatresli mrežu domaćina, za konačnih 16:14 na poluvremenu.

Početak drugog poluvremena kasnio je zbog incidenta na tribinama. Nekoliko navijača Partizana došlo je u verbalni sukob sa trenerom gostiju Nikolom Markovićem, što je bio dovoljan razlog da delegat Fabijan Marton odloži početak druge deonice. Partizan je u ovom periodu igre nastavio sa sjajnom šuterskom serijom i poveo sa 19:14.  Mladi Aleksa Maksić bio je pravi predvodnik crno-belih na ovoj utakmici. On je u drugom poluvremenu šest puta zatresao mrežu Vojvodine, da bi meč završio sa dvocifrenim učinkom od deset golova. 

Uprkos velikoj prednosti Partizana, za goste pitanje pobednika u ovom meču nije bilo rešeno. Aktuelni šampion Srbije je preko Orbovića i Marjanovića napravio seriju od 5:1 i izjednačio na 22:22. Usledila je neizvesna završnica, u kojoj su najznačajniju ulogu ipak odigrali arbitri. Gotovo svaki grublji faul kažnjavan je isključenjem, pa je domaćin u poslednjih 15 minuta tri puta igrao sa igračem manje, dok su igrači Vojvodine u istom periodu bili isključivani dva puta. Partizan je na tri minuta do kraja imao gol ''viška'', ali je već u narednom napadu gostiju Kukić zaradio isključenje. Klub iz Novog Sada iskoristio je hendikep domaćina i preko Orbovića izjednačio na 27:27. Partizan je do kraja uspeo da se odbrani i sačuva bod, pa je ovaj rezultat ujedno bio i konačan. 

OSTALI REZULTATI:
Sloga - Metaloplastika        23:27
Spartak - Crvena Zvezda    27:20

PAROVI TREĆEG KOLA:
Crvena Zvezda - Partizan
Metaloplastika - Spartak Vojput
Vojvodina - Sloga

Photo by; Nikša Malić Katanić 

Коментари