PAVLOVIĆ POKVARIO SLAVLJENIČKE PLANOVE CRVENO - BELIH - 1:2 (0:1) !

Written by: Nikola Krunić




Revanširali su se "Brđani" Zvezdi za "sedmicu" sa Banovog brda, najviše zahvaljujući ubojitom Andriji Pavloviću, kao i sigurnom čuvaru mreže Stevanoviću. Imala je Crvena zvezda priliku da matematički obezbedi titulu, međutim slavljenički šampanjac ostao je u kibli. Pred sablasno praznim tribinama stadiona "Rajko Mitić" ekipa Milana Lešnjaka upisala je sedmu uzastopnu pobedu, nanevši prvi ovosezonski poraz crveno - belima. Zadnja linija Crvene zvezde je zakazala po ko zna koji put: Stojanović je gubio brojne vazdušne duele, često je bio nesiguran pri dodavanju, dok je presporog Lukovića raspoloženi Pavlović "odučio od fudbala". Duvala je promaja i po levoj strani zvezdine odbrane, gde su munjevitim prodorima žarili i palili Knežević i Mandić. Kataiev pregršt prilika i solo prodora pokušavao da vrati svoju ekipu na kolosek, međutim izvanredni Stevanović je u nekoliko navrata zaustavljao udarce zvezdine "desetke". S obzirom na činjenicu da niko od saigrača nije uspevao da isprati raspoloženog Kataia, bodovi su završili na Banovom brdu, a proslava titule je odložena. Večerašnja utakmica opravdala je epitet derbija kola, pokazavši da gostujuća ekipa nije zalutala na drugu poziciju u Superligi.




Prvo pravo uzbuđenje viđeno je tek nakon uvodnih desetak minuta: Katai i Ristić su odigrali dupli pas a zatim je bivši igrač Olimpijakosa izlomio kičmu Đuriću, pogodivši stativu Čukinog gola. Nastavio je domaćin s pretnjama, međutim udarce Ibanjeza iz slobodnjaka, kao i Grujića sa distance ukrotio je staloženi Stevanović. Strpljivo su gosti čekali priliku da domaćinu "smrse konce" i dočekali su je u 31. minutu: Živković je centrirao u šesnaesterac, u kom se najbolje snašao Pavlović, smestivši loptu glavom pored Kahrimana, koji je ostao skamenjen na gol - liniji. To je bila jedina prilika koju je ekipa sa Banovog brda imala u prvom poluvremenu. Iako su zvezdini defanzivci delovali prilično indisponirano, Brđani su "povukli ručnu" i nastavili sa strpljivom igrom.  Katai je jedini pokušavao da razmrda dezorijentisane saigrače, međutim njegovi solo prodori, kao i kolosalna šansa u 40. minutu nisu urodili plodom. Aktuelni lider je na odmor otišao sa golom zaostatka.



Uvodne minute drugog poluvremena obeležilo je nekoliko udaraca Kataia sa ivice šesnaesterca iz gotovo identičnih pozicija. Dva udarca zaustavio je čuvar mreže gostiju, dok je treći završio pored stative. Gosti su se uspešno nosili sa "mini opsadom" zvezdinih jurišnika, čekajući priliku da iz kontre ugroze Kahrimanov gol. Promašajem Stojanovića, zvezdina kratkoročna ofanziva se završila, što je značilo da Čukarički preuzima inicijativu: Malo je falilo da visoko postavljene zvezdine bekove kazni Pavlović, čiji je udarac sa peterca zaustavio Kahriman nakon proigravanja Kneževića, koji se doslovno rečeno ušetao u šesnaesterac Zvezde.



Samo minut kasnije, Pavlović se iskupio za promašaj: Nesmotreni Donald obara Jankovića u kaznenom prostoru, što je arbitar Ilić okarakterisao kao penal. Napadač Čukaričkog je neodbranjivim udarcem sa kreča duplirao prednost, čime je uneo dodatnu pometnju u ionako već poljuljane Božovićeve izabranike. Pokušao je zvezdin strateg da konsoliduje redove ubacivanjem u igru Plavšića i Srnića, međutim zvezdini igrači su na terenu delovali kao razbijena vojska. Loš protok lopte i nerezonski pasovi, bili su dokaz da je domaćinu ušla voda u uši. Tračak nade za crveno - bele predstavio je Kataiev gol iz 70. minuta, kada je vezista natrčao na odbijenu loptu, smestivši je u nebranjenu mrežu gostiju. Imao je dotični igrač još nekoliko izglednih prilika, od kojih je najupečatljivija iz 87. minuta, kada je šutirao neodbranjivo, ali u prečku. Ipak, Lešnjakova četa uspela je da odoli završnim napadima koji su predstavljali poslednje trzaje davljenika... 

Crvena zvezda - Čukarički 1:2 (0:1)
Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Milan Ilić (Ćuprija)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman - Cvetković (od 48. Petković), Stojanović, Luković, Ibanjez - Le Talek, Donald - Ristić (od 64. Plavšić), Grujić (od 72. Srnić), Katai - Orlandić.

Čukarički (4-2-3-1): Stevanović - Stojković, Đurić, Ostojić, Živković - Mašović, Regan (od 46. Matić) - Janković (od 67. Pjasentin), Jovanović, Knežević (od 69. Mandić) - Pavlović.

Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda


Коментари