Od pepela do sjaja: Partizan nokautirao opasne Surduličane!

Written by: Uroš Petrović


U veoma lepim uslovima za igru viđeno je čak pet golova na stadionu u Humskoj 1. Iako je Partizan celu utakmicu dominirao posedom lopte i šansama, gostujuća ekipa Radnika je iz svojih efikasnih kontri na poluvremenu imala vođstvo od čak dva gola. To nije uspelo da slomi domaću ekipu, pa je tako "Parni valjak" golovima Vlahovića i Saše Ilića došao do totalnog preokreta, a ne treba zanemariti ni raspoloženog Nemanju Mihajlovića koji je upisao čak dve asistencije. Na južnoj tribini se, najviše zahvaljujući ovoj trojci, slavila pobeda od 3:2 (0:2).  


Stara izreka kaže da je napad najbolja odbrana, a Partizan se već od samog starta trudio da što jače napadne protivnički gol. Inicijative nije manjkalo, iako su izostale realnije šanse. Ipak, izgledalo je da ekipa Miloša Veselinovića upravo i želi da se domaćin fokusira samo na ofanzivu, kako bi svoje prilike tražila iz kontri. U petnaestom minutu dobili su upravo jednu takvu priliku, kada se brzonogi Zakarije Suraka našao praktično sam pred golom crno - belih, zahvaljujući fenomenalnom pasu iz kontre. Međutim, Bojan Šaranov sjajno je odreagovao i požrtvovano izblokirao šut.

"Parni valjak" je konstantno napadao, kontrolisao posed lopte, slao centaršuteve u protivnički šesnaesterac...uzalud. U jednom trenutku odbrana Radnika došla je do lopte i nju poslala daleko na levu stranu. Tamo su je dočekali Miloš Deletić i Samjuel Ovusu i našli se u situaciji 2 na 1. Deletićev šut uspeo je da odbrai Šaranov, međutim lopta se odbila do igrača Gane koji ju je uputio u mrežu crno - belih. Radnik je po prvi put u svojoj istoriji organizovao dolazak navijača na gostovanje (na njihovoj tribini bili su prisutni i trubači) i ove pristalice se sigurno nisu pokajale što su došle.


U fudbalskoj utakmici postizanje gola može potpuno promeniti ritam igre, međutim oba tima nastavila su da prate stari scenario. Partizan je i dalje bio ultra ofanzivan, držao loptu u posedu, čak i napravio opasnu priliku odmah posle primljenog gola, ali golman gostiju Risitć nije se dao nadmudriti. 

Vrlo brzo kažnjeni su igrači Ivana Tomića za propuštene šanse. U 34. minutu gol Radnika bio je bukvalno "izrešetan" šutevima: odbrana gostiju čak je dva puta intervenisala da odblokira loptu. Odmah nakon što su smirili situaciju, Surduličani su započeli kontru: Miloš Deletić našao se na 17 metara od gola i precizno uputio loptu iza Bojana Šaranova. Vođstvo gostiju bilo je duplirano, na šok malobrojnih "Grobara". Do kraja je Partizan imao još nekoliko prilika za prvi gol, ali na kraju poluvremena su Saša Ilić i drugovi bukvalno otišli do južne tribine ne bi li obećali nastavak borbe u nastavku.


Štagod da je Ivan Tomić rekao svojim igračima na odmoru, upalilo je. Njegova možda ključna odluka bilo je uvođenje Dušana Vlahovića, koji svojom visinom može itekako da ugrozi gol svake ekipe. Doduše, ni Surduličani nisu hteli da se šale, pa je u 49. minutu Ovusu pripretio protivničkom golu.

A onda je u 54. minutu usledio lepo organizovan napad Partizana i konačno pogodak. Nemanja Mihajlović je sa leve strane poslao loptu na drugi deo gola gde se nalazio Vlahović. Najmlađi debitant crno - belih glavom je gurnuo loptu u mrežu Ristića i konačno doneo radost "Grobarima".

Od ovog gola Partizan je delovao mnogo konkretnije: napadi su sada bili organizovaniji i opasniji. Igrači u plavim dresovima kao da se nisu dovoljno odmorili i ovaj put nisu imali snage za onako efektivne kontre. Gol za izjednačenje došao je ni manje ni više nego od kapitena - Saši Iliću je u 65. minutu utakmice asistirao Ivan Bandalovski povratnom loptom, a vremešnom ljubimcu navijača nije trebalo mnogo da postigne pogodak.


Posle dva brza gola svako na stadionu imao je utisak da treći gol mora uslediti, a veće pitanje je bilo da li će ga postići gosti ili domaći. Odgovor je stigao već pet minuta posle izjednačujućeg gola. Ironičo, Radnik je imao sjajnu šansu da "malteriše" Šaranova, ali on je sjajno intervenisao i time pokrenuo kontru svog tima. Po ko zna koji put ove sezone mladi Mihajlović se upisao u asistente, a u strelce se opet upisao Saša Ilić. Preokret Partizana bio je potpun i od ovakvog "nokauta" se Radnik nije mogao oporaviti do kraja meča.

U pitanju je bila veoma uzbudljiva utakmica, koja je pre svega pokazala da je Partizan postao znatno jača ekipa psihički od prošlogodišnje. Crno - beli su sada još više osigurali drugu poziciju na tabeli, dok Radniku tek predstoji žestoka borba za plej - of.

Photo by: www.facebook.com/FKPartizanBG

Коментари