Nikola Maraš: Uz malo više sreće, mogli smo i da pobedimo zvezdu!

Written by: Zorica Ristić


Da li je Zvezda podbacila igrom, ili je Rad iznenzadio otporom, pitanje je koje se proteže u fudbalskoj javnosti nakon ovog meča. Ipak, mora se priznati da su posle iznenadne smene trenera, fudbaleri Rada uspeli da pruže težak otpor srpskom šampionu koji je minimalcem izvukao pobedu. 



Defanzivac Rada, mladi Nikola Maraš, zadovoljan je pristupom svoje ekipe u ovoj utakmici, ali i svestan da ekipa mora još da radi na formi.

"Jako sam razočaran i trenutno su mi pomešana osećanja. Imali smo tri vrlo dobre šanse, mogli smo više da uradimo na ovoj utakmici i možda da uzmomo i sva tri boda da smo hrabrije ulazili u te šanse, ali jednostavno nije bilo ni sreće u tim situacijama. Ipak, drago mi je da možemo da igramo sa svima i da smo se pokazali u dobrom svetlu na Marakani", zadovoljan je Maraš.

Nije Rad u zavidnoj poziciji na tabeli, ali ne zbog poraza, već zbog velikog broja remija koje su zabeležili, te ima sada sledi "borba za goli život", kako Maraš kaže. 

"Sad ulazimo u ovu borbu za opstanak i biće jako teško u plej autu, ali i danas smo pokazali da smo dostojni da igramo sa svima. Do sada smo imali dosta remija, to nam je neka boljka, kao da se plašimo pobeda. To mora da se promeni u narednom periodu, pogotovo u plej autu koji sledi. Jedan poraz značiće potonuće. Nema tu mnogo kalkulacija, mora da se pobeđuje i da se igra mnogo bolje", smatra mladi defanzivac koji se nada pobedi u poslednjem regularnom kolu Superlige.


"Ako ponovimo današnji pristup i današnju igru, tri boda na Banjici neće smeti da izostanu, pogotovo što su nama neophodni. Ipak, oni dolaze malo rasterećeni što  je njima plus, jer mi pod pritiskom malo tanje igramo, ali nadam se pozitivnom ishodu".

Dan pred meč sa Zvezdom, odjeknula je vest da je smenjen trener Rada, a Maraš smatra da je možda to razlog koji ih je probudio i da trenutno ništa ne sme negativno da utiče na ekipu.

"Ostao  je pomoćni trener Nikolić sa kojim sarađujemo već pet godina unazad i kome beskrajno verujem, tako da šta god da se desi u narednom periodu po pitanju šefa stručnog štaba, to ne sme da utiče negativno na ekipu. Lično imam samo reči hvale i za Slađana koji je kvalitetan stručnjak, kao i za Milanovića koji je me izveo na pravi put, ali videćemo šta će se dešavati u narednom periodu. Verujem da svaka promena ume da bude dobra. Malo smo se probudili zbog ove vesti i partija koju smo pružili protiv Zvezde, upošte nije bila loša. Da smo imali malo više sreće, moglo je i da se pobedi danas. Verujem da je ovo jedan pozitivan impuls i da ćemo da nastavimo sa dobrim partijama u narednom periodu", optimistično je završio Nikola Maraš.


Photo by: Zvanična prezentacija FKRad



Коментари