Bozovićevi izabranici zadovoljni samo pobedom nad Radom

Written by: Zorica Ristić

Nakon što je bivši trener Zvezde, Nenad lalatović, prekinuo njen pobedonosni niz u Novom Sadu, Zvezda ipak moze biti prvi klub koji je osvojio titulu bez poraza. Ipak, na sledećoj proveri protiv Rada, srpski šampion je izvukao minimalac za pobedu, a fudbaleri su nezadovoljni svojom igrom.


"Nije bila dobra utakmica. Napravili smo previše grešaka, lagan tempo, počeli smo da igramo tek kad smo postigli pogodak. Pobedili smo, što je najvažnije, ali moramo se postarati da sledeći put bude mnogo bolje, jer ovo nije bilo dobro. Ako želimo da igramo u Evropi, ovakva igra ne prolazi i moramo da pokazemo mnogo veći kvalitet. Predobar smo tim da bismo pravili toliko grešaka", svestan je problema strelac jedinog gola n Marakani, Mičel Donald. 


Isto mišljenje deli i njegov mlađi kolega, Mihailo Ristić, koji je odigrao svih devedeset minuta sa odličnom šansom da u finišu prvog poluvremena dovede ekipu u prednost , što je ipak ostala samo dobra šansa. 

"Najveći problem na utakmici nam je bilo vreme. Teški su bili uslovi za igru, što opet ne opravdava našu malo slabiju partiju s obzirom na očekivanja javnosti, ali tri boda su uvek najvaznija i sad idemo dalje", kaže Ristić koji dodaje da nije toliko bitno kad postizu pogodak, najbitnije je da slome protivnika. 


"Treba održati tempo svih devedeset minuta, u tih devedeset minuta protivnik će da pukne ili na početku ili na kraju, a kod nas se to obično dešava na kraju. Sada sledi Borac, idemo tamo da uzmemo tri boda, da se vratimo srećni i lepo uđemo u plej of", samouveren je Mihailo Ristić. 

Razliku na terenu svakako je napravio Srđan Plavšić odmah po ulasku u drugom poluvremenu, kada je Zvezda postala dosta ofanzivnija, ali i njemu su teško pali uslovi za igru.


Bilo je teško vreme, doduše i njima kao i nama, ali malo teže nam je pala ova promena da igramo u četiri sata. Zadovoljni smo pobedom, ali igru moramo popraviti u narednim utakmicama. Protiv Borca ulazimo sa dodatnim motivom zbog utakmice u kupu koju smo izgubili, pa nam je sada ovo prilika da se revanširamo", kaže hitri vezista.

Već u nedelju (10.4) Zvezda u poslednjem regularnom kolu gostuje u Čačku protiv Borca znatno oslabljena jer će ovaj duel preskočiti Mičel Donald i Luis Ibanjez zbog zarađenih žutih kartona, a potom sledi plej of kada se stručni štab nada da će moći da računaju i na svog najjačeg aduta, trenutno povređenog Marka Grujića. 



Photo by: Zvanična prezentacija FK Crvena zvezda





Коментари