BOŽOVIĆ I LUKOVIĆ PRED 151. VEČITI DERBI

Written by: Nikola Krunić



Povodom najvećeg fudbalskog praznika u zemlji, 151. večitog derbija, pred novinare su izašli trener Miodrag Božović i kapiten crveno - belih Aleksandar Luković. Obojica su konstatovali da nema većeg motiva od samog pominjanja partizanovog imena, kao i da još nije sve gotovo, te da Zvezda još uvek nije matematički obezbedila titulu. Takođe su istakli da nisu zadovoljni novim sistemom takmičenja, koji je formiran po uzoru na belgijsku "Župile" ligu.


Crnogorski stručnjak je istakao da stanje na tabeli ne utiče na značaj i vrednost sutrašnje utakmice: "Teško je govoriti o derbiju a ne ponoviti nešto što je već rečeno. Ovo je definitivno najveća utakmica na ovim prostorima. Nije bitno ko se gde nalazi, derbi je nešto posebno, nezavisno od forme. Pobeđuje onaj ko se bolje probudi na dan utakmice. Nadam se da ćemo se mi bolje probuditi", rekao je Božović, napomenuvši da sutra očekuje otvorenu utakmicu s obzirom na to da su komšije najavile ofanzivu od prvog minuta.

Na pitanje kakvo je stanje sa igračkim kadrom, "Grof" je kroz šalu odgovorio: "Kadrovska situacija je izvanredna, povređeni smo Ivica Momčilović (pomoćni trener), Pavićević i ja. Što se Grujića tiče, on je izvanredno, ali moraćemo da pitamo Klopa hoće li mu dozvoliti da igra.

Kada je reč o igračima iz protivničkog tabora, Božović je pohvalio kapitena crno - belih, Ilića, Mihajlovića i Brašanca: "Uprkos ;injenici da je u godinama, Ilić je najkreativniji igrač Partizana, što je pokazao u zadnjoj utakmici protiv Mladosti. Mihajlović je neverovatno brz igrač, veoma opasan po levom boku, kao i kod izvođenja prekida. Brašanac je igrać koji deluje iz drugog plana, ima veliki radijus kretanja. Uglavnom, radi se o igračima koje moramo respektovati", jasan je bio strateg crveno - belih.

Kapiten Luković je naglasio kontinuitet dobrih igara crno - belih u poslednje vreme: "Nema sumnje da jedva čekamo da počne sutrašnja utakmica. Partizan je u proteklih šest utakmica pokazao da je u dobroj formi, tako da je izvesno da će doći da se nadigravaju sa nama. To je ono što nam odgovara, očekujem dobru utakmicu, pa neka pobedi bolji", istakao je bivši reprezentativac.

Defanzivac Zvezde je takođe napomenuo da ne sme da se ponovi pristup igri kakav je bio u prethodnom derbiju: "Definitivno ne smemo da uđemo u meč kao što smo ušli u poslednjem derbiju, kada smo dozvolili Partizanu da nas napada u prvih 20 minuta. Stoga moramo sutra da pristupimo utakmici kako treba i pobeda neće izostati. Za utakmicu protiv Partizana nije potreban nikakav dodatni motiv, jer je dovoljno pomenuti njegovo ime", konstatovao je Luković.

Za kraj, strateg i kapiten crveno - belih suprokomentarisali novi sistem takmičenja u Superligi: "Što se mene tiče, ovaj sistem takmičenja mi se ne dopada, jer nagrađuje one ekipe koje nisu osvojile dovoljan broj bodova. Mi smo trebali da proslavimo titulu još pre šest meseci. Mislim da ovaj sistem neće dugo opstati i po mojoj proceni će biti promenjen za dve godine. Ovakav sistem nije primenjen ni u jednoj od najjačih liga u Evropi. Belgija je izuzetak, međutim više liči na zemlju piva nego fudbala", sarkastično je prokomentarisao bivši trener Lokomotive. Luković je bio saglasan sa svojim šefom: "U potpunosti se slažem, jer kako smo odigrali ovu sezonu, već smo trebali da proslavimo titulu, međutim to su stvari na koje mi igrači ne možemo da učestvujemo. Za mene je svakako bolji sistem koji se igrao do sada", zaključio je Luković.

Susret između Crvene zvezde i Partizana, 151. po redu, počinje sutra u 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Photo by: Zvanični portal FK Crvena zvezda

Коментари