ZVEZDA OČERUPALA ĆURANE - 3:1 (0:0)!

Written by: Nikola Krunić



Božovićev streljački vod nastavio je s egzekucijom superligaša. U slavljeničkoj atmosferi pred više od 22. 000 gledalaca, lider Superlige je produžio pobednički niz na dvadeset dva trijumfa i time na spektakularan način obeležio 71. rođendan. Legija stranaca ponovo je bila na visini zadatka, Ristićev i Plavšićev ulazak u igru razbudio je domaćina a otpor borbenih Jagodinaca slomljen je tek u drugom poluvremenu. Senku na ovaj meč, bacila je povreda zvezdinog defanzivca Pavićevića, koji je pola sata pre kraja utakmice morao da napusti teren.


Crveno - beli su silovito otvorili meč. Prva prilika viđena je u 4. minutu kada je Petković proigrao Kataia po desnoj strani, koji je ubacio loptu na peterac do Vijeire, međutim ispred Portugalca se isprečio Gašić, otklonivši opasnost ispred Tatićevog gola. Već u sledećem napadu Zvezda je ponovo pripretila kada je nakon kornera koji je izveo Katai, Da Silva šutirao glavom tik pored stative. Osam minuta kasnije, Brazilac je ponovo demonstrirao koliko je opasan iz prekida, kada je posle centaršuta Ibanjeza nadskočio odbranu gostiju, međutim lopta je završila preko gola. Mojsilovićevi izabranici su prvi put pripretili u 23. minutu kada se Savković našao sam ispred Kahrimana, koji je uspešno zaustavio šut napadača "Ćurana". Pomenuti igrač se u 31. minutu ponovo našao u kolosalnoj prilici kada je umakao Pavićeviću, međutim Kahriman je ponovo bio uspešniji i time opomenuo uspavanu odbranu da je vreme za buđenje. Takođe, Savkoviću je sredinom prvog poluvremena arbitar Piper poništio regularan gol zbog navodnog ofsajda.

Jagodinci su vešto sabotirali zvezdine akcije, ostavljajući tako domaćina nedorečenog u napadu. Grujić je šutevima sa distance u 32. i 35. minutu pokušao da probije bedem Jagodinaca, međutim nedostajala je preciznost. U finišu prvog poluvremena Zvezda je izgradila dve izgledne prilike: Pavićević je pronašao Vijeiru na drugoj stativi koji je šutirao traljavo pored gola. U sledećem napadu, Ibanjez je centrirao iz kornera ali je Kataiu falila bolja realizacija kako bi loptu sproveo u mrežu. Uprkos inicijativi i brojnim šansama crveno - belih, linija odbrane Jagodinaca ostala je neprobijena. Iako su diktirali tempo, imajući loptu u svom posedu više od 70%, izabranici Miodraga Božovića su na pauzu otišli praznih ruku.


Drugo poluvreme donelo je goleadu i znatno atraktivniji fudbal. Mrežu gostiju načeo je Ibanjez iz slobodnog udarca u 59. minutu: Argentinska haubica je sevnula iz skoro identične pozicije kao u prethodnoj utakmici a golman Tatić je bio potpuno nemoćan i primoran da prvi put vadi loptu iz mreže. Radost domaćina kratko je trajala jer je već u sledećem  napadu Jevtić poravnao rezultat: Mitošević je proigrao Savkovića čiji se lob udarac odbio o prečku, ipak na pravom mestu se našao bivši napadač Zvezde i izjednačio rezultat. Strateg crveno - belih je od tog trenutka promešao karte na stolu ubacivanjem u igru Plavšića i Ristića koji su brojnim prodorima i proigravanjima reanimirali zvezdin napad. Odsustvo povređenog Pavićevića, kompenzovala je odlična defanzivna partija Le Taleka, tako da je zvezdina igra u svim segmentima dobila veštačko disanje i samo je bilo pitanje vremena kada će Tatić ponovo kapitulirati.


 U 71. minutu crveno - beli su ponovo poveli: Plavšić je sa sredine terena uputio hirurški precizan pas ka Ibanjezu, levonogi Argentinac je pronašao Kataia koji je iz prve tukao levicom pravo u mrežu "Ćurana". Odmah posle gola usledila je simbolična bakljada preko celog stadiona povodom 71. rođendana Crvene zvezde. Kada se dimna zavesa razišla, Zvezda je nastavila da preti Jagodincima. Plavšić je još jedanput demonstrirao koliko su njegove duge lopte precizne proigravši Ristića koji se našao sam pred Tatićem, međutim "jedinica" gostiju se isprečila ispred mladog veziste. u 85. minutu Ibanjez je uputio pas ka Vijeiri sa više od 40 metara, Portugalac je uspeo da prihvati loptu pored Filipovića i uputi udarac iskosa koji je završio pored stative. Pet minuta kasnije, najbolji strelac prvenstva se iskupio za promašaj postigavši sedamnaesti prvenstveni pogodak: Ristić je centrirao između dvojice igrača, pogodivši portugalskog napadača "u trepavicu", koji se sjajno snašao i pečatirao trijumf crveno - bele mašinerije koja u narednom kolu gostuje ekipi Novog Pazara na stadionu kraj Jošanice.
    


Photo by: Emilija Jovanović




Коментари