Živković zaslužio poziv, Ristić i Mihajlović debitanti!

Written by: Zorica Ristić


Iako je Partizan izbacio mladog Andriju Živkovića iz prvog tima, selektor mlade reprezentacije Srbije, Tomislav Sivić, nije zaboravio Živkovićev udeo u tituli svetskog prvaka i dodao talentovanog asa na svoj spisak! Ovaj put, Sivićeva posada brojnija je za dvamomka iz suprotnih tabora, talentovanog vezistu crveno-belih Mihaila Ristića i novog aduta crno - belih Nemanju Mihajlovića.


Zbog afere oko produžetka ugovora sa Partizanom, mladi Živković je izbačen iz prvog tima, ali Sivić nije zaboravio Živkovićev sjaj na na Novom Zelandu.

"Andrija nije u takmičarskom ritmu, ali ne igramo protiv Brazila, već protiv Andore. On ima kredit i zaslužio je priliku. Svesni smo da je poziv izazvao mnogo komentara, ali njemu je mesto u timu i nikakvih drugih motiva nije bilo. Svi znamo da je on bio jedan od najboljih igrača na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Petorica igrača iz startne postave nisu tu i radujem se što će Andrija biti ovde. Ova reprezentacija treba lidera kakav je on", veruje Sivić.


Iako je prethodni deo sezone bio relativno mračan period za talentovang Lalatovićevog dečaka, Mihailo Ristić se vraća u formu i u svakoj utakmici pruža sve bolje igre. Ristić veruje da će opravdati Sivićevo poverenje i pokazati da zaslužuje da se nađe na spisku mlade reprezentacije. 


Nakon suspenzije Živkovića, crno - beli su pokazali da ozbiljno računaju na mladog Nemanju Mihajlovića. Opravdao je Mihajlović dobijene minute na terenu, a sada ima priliku da se pokaže i u bojama tima reprezentacije.


U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine, mlada reprezentacija Srbije sastaće se sa Andorom na stadionu "Komunal" u Andora la Veli, u petak, 25. marta, od 16 časova, tri dana kasnije, 28. marta, od 18:30hna stadionu "Pinatar arena" u Mursiji, Orlići će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Holandije .

Sa pet odigranih utakmica u Grupi 2, Srbija je na trećem mestu na tabeli sa deset bodova, a Andora je pretposlednja sa tri boda iz šest utakmica. Ispred srpske reprezentacije je italijanska na prvom mesu sa 13 bodova iz pet utakmica i Slovenija na drugom sa bodom manje i utakmicom više.

Na spisku za mladu reprezentaciju su:

golmani: Boris Rdunović, Stefan Čupić i Filip Manojlović.

odbrambeni fudbaleri: Milan Gajić, Aleksandar Filipović, Srđan Babić, Vukašin Jovanović, Nikola Maraš, Radovan Pankov i Nemanja Antonov.

fudbaleri sredine terena: Saša Zdjelar, Saša Lukić, Miloš Pantović, Andrija Živković, Mihailo Ristić, Nemanja Mihailović, Uroš Damjanović, Srđan Plavšić i Andrija Luković.

napadači: Ognjen Ožegović, Aleksandar Čavrić i Uroš Đurđević.


Photo by: Zvanična prezentacija FK Crvena zvezda
Zvanična prezentacija FK Partizan


Коментари