Voždovac uz pomoć Damjanovića korak bliže plejofu!

Written by: Uroš Petrović

Dvadeset sedmo kolo Superlige Srbije u izdanju 2015/16 sigurno će ostati u lepom pamćenju svima onima kojima je Fudbalski klub Voždovac u srcu. Osim što je najveća navijačka grupa "Invalidi" proslavila 26 godina postojanja, njihovi ljubimci pobedili su jako teškog gosta, Jagodinu i osvojili važna tri boda za plej - of i takmičenje u Evropi. Trebalo je "Zmajevima" dosta vremena da probiju odbranu izabranika Stevana Mojsilovića  ali je tek u 86. minutu Jovan Damjanović savladao upornog golmana Tatića i zaokružio pobedu svog tima na 1:0 (0:0).



Ako bi se pogledala tabela prvenstva pre ovog kola, došlo bi se do zaključka da je i jednoj i drugoj ekipi pobeda itekako bitna. "Zmajevi" su želeli da se pobedom iskupe za poraz u prethodnom kolu protiv Partizana, pogotovo uzimajući u obzir da navijačka grupa "Invalidi" slavi 26 godina postojanja. Verne pristalice upriličile su posebnu koreografiju povodom ovog jubileja, što je igračima sigurno bio dodatni motiv.

To se moglo videti u skoro cela prva 45 minuta igre na "krovu". Voždovac je neprestano "kucao na vrata" gostujućoj ekipi, pa je golman Tatić imao pune ruke posla skoro celu utakmicu. "Ćurani" jesu pokušavali da nametnu svoj stil igre, ali uglavnom su bili bezopasni.

Gosti su bili dosta agresivni u odbrani, pa je tako u 12. minutu viđen prvi slobodan udarac za "Zmajeve". Baošić je tada uspeo da šutne samo u živi zid, a već u narednom minutu viđena je znatno ozbiljnija šansa Marinkovića. On je sa leve strane dočekao centaršut, našavši se praktično sam protiv Tatića. Međutim, nesigurno je šutirao, a još nesigurnije delovao je Tatić kada je samo uspeo da loptu izboksuje iza svog gola. Iz kasnijeg kornera nije proistekao željeni rezultat.

Kasnije su pokušavali Krasić i Mašović da ugroze "Ćurane" ali sve što je usledilo bilo je bezuspešno. Ipak, makar su ugrožavali protivničku polovinu bez problema: Jagodina nije uspevala nikako da se "izvuče" sa svog dela terena. Malo agresivnija defanziva rezultovala je žutim kartonom Kneževića, a čak tri slobodna udarca svirana su za domaće u prvom poluvremenu. 


U 34. minutu Odita je glavom pokušao da ugrozi goste ali bez uspeha. Najbolja šansa za goste viđena je deset minuta kasnije, kada je Filipović neprecizno poslao loptu u ruke Popoviću. Sve u svemu, vrlo mlak prvi deo igre u kojem su viđene lepe šanse, međutim to je praktično bilo sve.

Ni drugo poluvreme nije donelo preterano velika uzbuđenja, makar što se na početku tiče. Međutim, ono što se odmah dalo primetiti je da su "Ćurani" polako krenuli da se vraćaju u meč. Ulaskom novopridošlice Frencisa oni su delovali organizovanije u napadu i nastojali su da više priprete. Ipak, izabranici Bratislava Živkovića solidno su se branili i nisu dozvolili protivniku da konkretnije zapreti. Nekoliko šansi i jednih i drugih je zabeleženo ali mreže su i dalje mirovale.


A onda je u 84. minutu Živković uveo na teren Jovana Damjanovića, verovatno jednog od najiskusnijih igrača "Zmajeva". On je već posle dva minuta uspeo da opravda ukazano poverenje, kada su se napadi Voždovca iz vazduha konačno isplatili. Njemu je, Ćirković, možda i najbolji pojedinac na ovom meču, uputio sjajan centaršut, a sve što je ostalo Damjanoviću bilo je da "spusti" loptu u mrežu. On je to sjajno uradio, donevši radost domaćim navijačima.

Veoma važnu pobedu izvojevao je Voždovac, s obzirom na to da je prestigao i Vojvodinu i OFK Beograd i sada zauzima šesto mesto na tabeli. Sa druge strane, igrači Jagodine itekako imaju za čim da žale i borba u plej - autu im gotovo sigurno ne gine.



Photo by: FMK Sport
                 www.facebook.com/FKVozdovac

Коментари