Vojvodina poražena na gostovanju "Radovcima"!

Written by: Uroš Petrović

Na terenu fudbalskog kluba Žarkovo, i pored veoma teških uslova za igru, odigrana je druga utakmica prvog kola Prvenstva Srbije u ragbiju. Debitant u elitnoj grupi A, novosadska Vojvodina, pružila je donekle dostojan otpor trofejnoj ekipi Rad Mozzart, ali su igrači u plavim dresovima na kraju slavili (5:3).



Za razliku od izuzetnih uslova za igru u "večitom" derbiju dan ranije, nad Beogradom su se pred ovaj susret nadvili crni oblaci. Kiša je padala skoro pa neprestano, pa su samim tim i uslovi na terenu bili nezavidni. Ipak, i pored ovih neprilika ekipe Rada i Vojvodine istrčale su na travnatu podlogu stadiona u Žarkovu, misleći samo na jedno - pobedu.


Prevagu među ova dva tima svakako je doneo Ivan Pirković u korist Rada. On je u prvom poluvremenu bio strelac eseja, koji je domaćoj selekciji na kraju doneo prednost od pet poena. Sa ovom prednošću igrači su otišli i na odmor.


Novosađani su grčevito pokušavali da se vrate u utakmicu već na samom početku drugog dela igre, međutim sve što su uspeli da izvuku jesu tri poena iz tzv. benefita (s obzirom na to da su pretrpeli poraz manji od sedam razlike, pravilo nalaže da dobijaju bonus poene). Znatno iskusniji "Radovci" nisu dozvolili iznenađenje i izborili su veoma važnu pobedu.

Ovom utakmicom završeno je prvo kolo jubilarnog desetog Prvenstva Srbije u ragbiju. Naredno kolo igra se za dve nedelje (26. i 27. mart) kada Rad Mozzart na svom terenu dočekuje Partizan. Sa druge strane, BRK Crvena Zvezda putuje u Novi Sad, na megdan Vojvodini. 

Photo by: www.facebook.com/radrugby/

Коментари