Tenis, vaterpolo, futsal... ATLETIKA!

Written by: Dušica Damnjanović


Posle dugo vremena otvorena je dvorana za atletske sportove. Povodom otvaranja održan je miting pod nazivom "Serbian open indoor meeting". Mitingu su prisustvovali vrhunski srpski igrači.



Atletska dvorana je nešto sto je bilo preko potrebno srpskom sportu. Izgradnjom iste pomognuto je našim sjajnim atletičarima da osvajaju što više medalja, ali i da podstiču mlade da se bave jednim od najstarijih sportova još od drevne Atine.



Svoje umeće u skoku u daljinu opravdala je Ivana Španović, osvojivši prvo mesto (6,85m). Ivana je jednom prilikom izjavila da ce pokušati da obori državni rekord preko 7 metara. Međutim ipak nije to postigla zato što je više fokusirana na Svetsko prvenstvo. Drugo mesto u istoj disciplini osvojila je Slovakinja Velgakova (6,29m). Šveđanka je osvojila ipak samo treće mesto sa rezultatom 6,28m.



U trčanju na 3000 m prvo mesto je osvojila Rumunka Bobocov, dok je naša atletičarka Amela Terzić osvojila drugo mesto. Treća je bila Silvija Danekova iz Bugarske.



Elzan Bibić je u muškoj kategoriji trčanja na 3000m osvojio prvo mesto, dok je drugo zauzeo Nemanja Cerovac i treće, ali ne manje važno, Miloš Krstić.



Pored sjajnih skokova i trčanja, i u bacanju kugle srpska atletika nije za "bacanje". Milan Jotović se plasirao na peto mesto sa hicem od 15,78m. Međutim Stipe Žunic je ipak osvojio prvo mesto sa ubedljivim bacanjem od čak 20,54m.

Atletska dvorana olakšava pripreme naših vrhunskih vaterpolista koji su u svojoj disciplini neprikosnoveni. Nadamo se da ce i dalje nastaviti da daju neverovatne rezultate i da promovišu Srbiju na najbolji način, kroz sport.






Photo by: www.facebook.com/Atletika-snimci

Коментари