FUTSAL: Portugal slavio u Beogradu

Written by: Ana Tomić 

Futsal reprezentacije Srbije i Portugala ponovo su se sastale u Kombank Areni, ovoga puta u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će se održati u Kolumbiji, u septembru ove godine. Gosti su, uprkos boljoj igri i većem posedu lopte naše reprezentacije, slavili rezultatom 1:2 i stekli veliku psihološku prednost pre revanš na Pirinejskom poluostrvu.
:


Srbija je već na startu prvog poluvremena imala izgledne šanse da postigne pogodak. Dve akcije iz kontre, kao i volej kapitena Perića posle kornera, završili su se odbranama Vitora Ugoa. Najbolju priliku za Srbiju u prvom poluvrmenu imao je Slobodan Rajčević, koji je presekao loptu tokom dodavanja Portugalaca  i ostao sam ispred golmana, ali se ova akcija završila gol-autom. Do vođstva su prvi ipak došli gosti, koji su dugo čekali na grešku u odbrani naše reprezentacije. Žoao Matos se našao na pravom mestu posle odbitka od golmana Aksentijevića i loptu smestio u mrežu Srbije. Nije dugo trebalo Portugalu da postigne i drugi pogodak. Pad u koncentraciji ''Orlova'' iskoristio je Kardinal preciznim šutem sa ivice kaznenog prostora. Gosti su pred sam završetak poluvremena imali priliku da postignu i treći gol, ali je Kocić izbacio loptu sa gol linije posle šuta Rikardinja. 



Naša reprezentacija je i na početku drugog perioda igre imala veću inicijativu u napadu. Posle dve propuštene prilike Rajčevića, mrežu Portugalaca zatresao je Perić. Naš kapiten je sa dva driblinga izbacio iz ravnoteže odbranu gostiju i postigao prvi gol za Srbiju. Sjajne akcije našeg tima ostale su ipak u senci crvenog kartona koji je dobio Pršić šest minuta pre kraja meča. Srpski reprezentativac je sa leđa odgurnuo i sapleo Arnalda, koji je bio sam ispred Aksentijevića, i zasluženo je isključen iz igre. Srbija je naredna dva minuta igrala sa igračem manje, ali je golman Aksentijević bio na visini zadatka i sačuvao mrežu našeg tima. Ispostavilo se da je gostima ''višak'' golova sa poluvremena bio dovoljan za pobedu, pa će Srbija za svoju vizu za Kolumbiju morati da se izbori u Portugalu, 12. aprila.





Photo by: Emilija Jovanović

Коментари