RUKOMET: Partizan ubedljiv protiv Radničkog

Written by: Ana Tomić

Rukometaši Partizana savladali su Radnički iz Kragujevca rezultatom 40:31, u meču 16. kola Super Lige Srbije. Trener crno-belih Nenad Maksić odlučio je da proigra gotovo sve igrače, a zablistao je njegov sin Aleksa, jedan od najmlađih provitamaca, sa postignutih sedam golova.


Klub iz Humske je nesigurno ušao u ovaj meč, dozvolivši protivnicima vođstvo od 0:2. Međutim, do veće prednosti gostiju nije došlo. Crno-beli su najpre izjednačili, a potom i potpuno preokrenuli rezultat golovima Maksića, Pešića i kapitena Mršulje (7:2). Trener Radničkog Bojan Melentijević bio je primoran da zatraži tajm-aut, ali kratak predah nije urodio plodom. Partizan je do kraja poluvremena održao sjajan procenat uspešnosti u realizaciji napada i na pauzu otišli sa plus deset (24:14).




Gosti su u drugom poluvremenu pokazali značajan boljitak u igri. Partizan je do sredine drugog perioda uspevao da održi rezultatsku razliku od deset golova, a onda su gosti ušli u sjajnu šutersku seriju i približili se na 32:26. Radnički je preko Prodanovića i Barudžića pokušao da ublaži poraz, ali su crno-beli u završnici ponovo nametnuli svoj prvobitni ritam. ''Višak'' golova omogućio je Partizanu dosta prostora za eksperimentisanje, pa su Beograđani, i pored svih sedam igrača na terenu, u više navrata usavršavali igru bez golmana. Favorizovani domaćin ubedljivo je nadigrao protivnika i zasluženo slavio sa 40:31.



Najefikasniji igrač ovog meča bio je Miloš Barudžić, levo krilo Radničkog, sa postignutih osam golova. Njemu se, iz Partizanovog tabora, po broju pogodaka približio Aleksa Maksić, sa postignutih sedam. 

Crno-beli će narednog vikenda gostovati šabačkoj Metaloplastici, dok će Radnički u Kragujevcu snage odmeriti sa trećeplasiranom Slogom.

STRELCI

Partizan: Živković 6, Sretenović 4, Pižurica 2, Radojković 4, Stevanović 2, Kukić 5, Pešić 4, Maksić 7, Popović 2, Mršulja 3, Stošljević 1.

Radnički: Barudžić 8, Đukić 6, Mošić 3, Milinčić 1, Simić 5, Poskurica 1, Stefanović 1, Prodanović 6

Photo by: Nikola Novaković


Коментари