RUKOMET: Partizanova rutinska pobeda za kraj regularnog dela sezone

Written by: Ana Tomić

Rukometaši Partizana savladali su ekipu Morave u meču 18. kola Super rukometne lige Srbije. Kako je Partizan već osigurao mesto u plej-ofu, a ekipa iz Velike Plane nema šanse da se nađe u odabranom društvu, ovaj meč ni za jednu ekipu nije imao rezultatski značaj.



Photo by: Milica Lazarov

SASTAVI TIMOVA:

PARTIZAN: Šotra, Živković, Sretenović, Tomić, Pižurica, Đuričić, Peruničić, Radojković, Stevanović, Kukić, Pešić, Maksić, Radović, Popović, Mršulja, Ćućuz.

MORAVA: Krstić, Đurković, Rakić, Trpković, Jokić, Rajić, Đorđević, Bugarinović, Antić, Popović, Lazović, Radojević, Marjanović, Spasić, Božanić, Mihajlović.


Rukometaši Partizana rutinski su savladali ekipu Morave iz Velike Plane i tako opravdali epitet velikog favorita u meču 18. kola Super rukometne lige Srbije. Crno-beli su dozvolili gostima vođstvo na startu meča, a potom potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist i zasluženo slavili sa ubedljivih 41:33.



Gosti su u ovaj meč ušli borbeno, pokazavši da nisu došli da bi podigli belu zastavu. Poveli su sa 3:1 i ozbiljno pripretili favorizovanom domaćinu. Klub iz Humske ipak nije dozvolio Moravi da dođe do veće rezultatske prednosti. Golman Radović sačuvao je mrežu u narednih sedam napada gostiju, a usledila je serija crno-belih od 7:0, pa je Morava bila primorana da zatraži tajm-aut (8:3). Međutim, ni kratak predah nije pomogao gostima da konsoliduju svoje redove. Partizan je nastavio sa efikasnom šuterskom serijom i na poluvreme otišao sa +8 (23:15).

Klub iz Velike Plane je na početku drugog perioda igre smanjio prednost Partizana, dopustivši crno-belima dva pogotka, uz datih pet (25:20). Domaćin je uzvratio serijom od 6:3 i povratio +8 sa poluvremena (31:23). Morava je do kraja meča uspevala na trenutke da smanji rezultatski zaostatak, ali ne i da ozbiljnije ugrozi favorizovani Partizan. Tačku na rutinsku pobedu crno-belih stavio je Đuričić za konačnih 41:33.

Najzaslužniji za ubedljivu pobedu Partizana bio je Nemanja Živković, koji je meč završio sa dvocifrenim učinkom od 12 golova. On je nakon utakmice izjavio da je presudni faktor bio nedostatak snage kod igrača gostujućeg tima.
- Imali smo više snage u presudnim trenucima kada su oni pravili serije. Retko gubimo kod kuće, pogotovo uz ovakvu podršku publike, tako da je i to svakako imalo značaja - rekao je Živković.
Osvrnuvši se na predstojeće izvlačenje pred početak plej-ofa, najefikasniji igrač Partizana izjavio je da ne želi da potceni nijednog protivnika, ali smatra da je tim najbolju igru prikazao u ''večitim derbijima''.
- Ne bih mogao da izdvojim nijednu ''željenu'' ekipu, ali moram priznati da nam je Zvezda najbolje ''legla'' tokom sezone. Mada, ne bih poželeo derbi već u prvoj fazi plej-ofa - uz smešak je izjavio desno krilo crno-belih.

Žrebanje za plej-of održaće se u nedelju od 16 časova, u Novom Sadu.

Коментари