Romantičari pobedili novosadsku "Staru damu"

written by : Petar Dabić


Ofk Beograd je na svom stadionu ostvario vrlo važnu pobedu u borbi za opstanak nad Vojvodinom.



Vojvodina je bolje otvorila meč i čini se došla u Beograd sa željom da konačno ostvari pobedu nakon dužeg vremena.
Prvu priliku "Lale" su imale u 6. minutu kada je na odbitak od šuta naleteo Malbašić i tukao glavom, međutim na pravom mestu bio je golman domaćih Čupić.
Nakon te početne prilike gostiju, usledio je miran period igre na obe strane, gde nije bilo nikakvih prilika, tek u poslednjih 10 minuta igre u prvom poluvremenu,može se govoriti o kakvim takvim šansama za domaćina.
U 35. minutu šut Vukobratovića završio je pored gola. Pred kraj prvog poluvremena igrač gostiju Babić uputio je udarac u okvir gola ali Čupić je bio na mestu.
U drugom poluvremenu Ofk Beograd je krenuo sa žustrijom igrom, svestan činjenice da može da parira gostima iz Novog Sada.
Prva prilika u nastavku igre, viđena je u 54. minutu kada je Martinović snažnim udarcem poslao loptu tik iznad prečke Perićevog gola.
U 67. minutu novi udarac u okvir gola gostiju, ovoga puta Marko Pavlovski samo je zagrejao dlanove golmana gostiju Perića.
Gol domaćina viđen je u 70.minutu kada je nakon kornera Cuckića, loptu glavom okrznuo Radovanović a pogodak je samo potvrdio Martinović, kome je na kraju gol i pripisan.
Osokoljeni vođstvom "romantičari" su imali još jednu priliku u 73. minutu ovoga puta udarac Pejovića koji je išao u samo rašlje gola, zaustavio je izvrsni Perić.
Nakon toga, gosti su svim silama krenuli ka golu domaćina, u 81.minutu levi bek gostiju Nikola Antić je nakon jednog centaršuta pogodio prečku Čupićevog gola. Gosti su napadali do kraja,ali jalovo tako da su domaćini osvojili zlata vredna tri boda.
Kod domaćina požuteli su : Dragomir vukobratović i Aleksandar Radovanović, a kod gostiju:Ašćerić Nikola, Babić Siniša, Pavkov Milan
















Коментари