Rad bez većih problema savladao crno - bele

Written by: Uroš Petrović

Prvenstvo Srbije u ragbiju nastavljeno je ovog vikenda, a u okviru njega na stadionu "Kralj Petar I" sastali su se Rad i Partizan. Mnogo konkretniji, agresivniji i dominantniji Radovci pokazali su zube, nametnuli svoj ritam i pored velikog broja kazni sačuvali svoj esej i gol. Iako je "Parni valjak" na početku drugog poluvremena igrao malo bolje, nije uspeo da izbori častan poraz, a domaća ekipa samo je povećavala svoju prednost do konačnih 19:0 (5:0).


Dan ranije, tačnije u subotu (26.03) koplja su u Novom Sadu ukrstili Vojvodina i Crvena Zvezda, a pobedu su u tom duelu odneli dvostruki šampioni. Već na poluvremenu rezultat je bio 12:43 za crveno - bele, a gosti su kući otišli sa još većim vođstvom (12:96).

Na Banjici se igrala druga utakmica ovog kola i već u prvih deset minuta Radovci su stavili do znanja da je pobeda imperativ. Konstantna ofanziva krunisana je tačno na isteku tog desetog minuta, kada je Marko Knežević uspeo da na levoj strani probije čitavu odbranu gostiju. Iako su crno - beli pokušali da ga obore, Knežević se održao na nogama taman dovoljno da pređe esej. Kasnije konvertovanje pretvaranja značilo je da domaća selekcija vodi sa pet poena.


Igrači Partizana nisu imali adekvatan odgovor na jaku ofanzivnu igru Radovaca. Posle primljenih poena oni su najzad imali priliku da duže zadrže loptu na protivničkoj liniji, ali ne zadugo. U 22. minutu domaći su ostali bez jednog igrača usred kazne, ali to i dalje nije poremetilo njihovu snagu i duh.


Veliki broj skramova i autova išao je u korist igračima sa plavim dresovima, što je dodatno unosilo frustraciju među ekipu Partizana. Rad se opet nalazio u kazni nekoliko sekundi pre kraja (što je značilo da će bez jednog igrača biti i u nastavku) ali ništa od toga nije bilo dovoljno. Solidnim vođstvom Rada zaokruženo je prvo poluvreme utakmice.

"Parni valjak" kao da se malo trgnuo na pauzi, pa je znatno jače otpočeo drugi deo meča. Crno - beli su nastojali da loptu izbace što je dalje moguće iz svoje polovine, ali se videlo da su igrači Rada znatno jači u svakom mogućem smislu. Tako je u 48. minutu Marko Ristić postigao drugi esej na utakmici za svoju ekipu, posle duge akcije svoje ekipe. Radovci su se svojski izborili da dođu do eseja protivnika i stoga zasluženo dobili poene. Uroš Babić uspešno je šutirao pretvaranje i olakšao posao domaćinima u nastavku.


Tako su Radovci osigurali značajnu prednost na psihološkom planu. Međutim, i pored sigurnijeg položaja oni su nastavili da probijaju ka Partizanovom eseju, izvodeći loptu u autove i boreći se u skramovima. Ovako agresivna igra uslovila je još isključenja, ali ofanzivni ritam se nastavio.

Konačno, zadnje poene na ovom meču dao je Marko Ristić. Opet je Radovcima trebalo dosta muke da slome odbranu Partizana, ali postepenim naporom krilni igrač domaće ekipe došao je do eseja gostiju, a kasnije pretvaranje zaokružilo je rezultat.


Tako je završeno drugo kolo Prvenstva Srbije u ragbiju. U narednom kolu Beograd će u potpunosti biti centar svih dešavanja, s obzirom na to da Vojvodina dolazi na megdan Partizanu, a koplja će ukrstiti Crvena Zvezda i Rad (02. i 03. mart). 




Photo by: FMK Sport

Коментари