Partizan sa šest golova preuzeo vođstvo u finalnoj seriji!

Written by: Uroš Petrović

Prvu priliku za osvajanje srpskog šampionata u hokeju za 2016. godinu imaće "Parni valjak", nakon ubedljive pobede nad Crvenom Zvezdom. Iako su crveno - beli pokazali da su više nego dostojan protivnik u prethodna dva meča, u trećem to prosto nisu bili. Hokejaši Partizana daleko su nadigrali svog najljućeg rivala, a već u prvoj trećini stekli su prednost koja se nije dovodila u pitanje do kraja, kada je rezultat bio 6:1 (4:0, 1:0, 1:1).


Posle sjajnih partija obe ekipe u prve dve utakmice, očekivalo se da će treća biti najneizvesnija i najnapetija od svih dosad. Trebalo je rešiti dilemu oko toga ko će prelomiti i doći na korak do šampionskog trofeja. S obzirom na ovo, i jedni i drugi otpočeli su jako utakmicu, mada je prvih par minuta definitivno bilo u znaku formalnih gostiju, odnosno Zvezde.


Crveno - beli agresivno su otpočeli utakmicu, držeći pak u posedu što je više moguće. Nastojali su da polako dolaze do gola svog protivnika i izazovu dekoncentraciju odbrane. Međutim, njihove planove naglo je prekinuo Marko Milovanović ubitačnim šutom za vođstvo "Parnog valjka". Prilikom kontranapada on je poveo akciju svog tima i postigao prvi gol na ovoj utakmici.


Iznenadni gol kao da je malo trgnuo ekipu Partizana, koja je sada pokušavala da nametne svoj stil igre i polako u tome uspevala. Ipak, hokejaši Zvezde znali su da odgovore na ove nalete i u 11. minutu bili su strahovito blizu golu; tek je stativa uspela da spasi mrežu Alekseja Trifonova.


I dok sreća tada nije poslužila crveno - bele, u sledećem minutu jeste branioce titule. Tada je Boban Čuković uspeo da "ugura" pak u gol protivnika, međutim u veoma sumnjivoj situaciji bilo je potrebno da sudije pregledaju snimak pogotka. Gol je, na kraju, priznat i Partizan je uspeo da se izbori za sada već zavidnu prednost.

Tada je izgledalo kao da je "Parni valjak" potpuno nametnuo svoj tempo igre i postao znatno dominantniji. Već u narednom minutu Pavle Ogrizović iskoristio je nepažnju odbrane Zvezde da utrostruči prednost svog tima. Kao da to nije bilo dovoljno, u zadnjem minutu prve trećine Jevgenij Vlasov četvrti put donosi radost "Grobarima" i praktično rešava pitanje pobednika, tek u prvih 20 minuta.

U drugoj trećini činilo se da su crveno - beli totalno predali ovu utakmicu, nastojeći samo da ne prime previše golova. Ako je to bio cilj, onda je on bio poprilično uspešan, s obzirom na to da je Igor Zubov postigao jedini gol za Partizan u ovoj trećini. Ipak, crno - beli uspešno su branili svoju mrežu čak i kada su imali dva igrača manje, pre svega zahvaljujući sjajnom Trifonovu, koji je možda i najbolji golman u ovoj sezoni. 


Kraj drugog i početak trećeg dela igre protekli su uglavnom mirno: Zvezda je imala veću inicijativu, ali nije mogla da pošalje pak u mrežu "Parnog valjka". Tek je desetak minuta pre kraja Ogrezović postigao svoj drugi gol na utakmici a šesti za svoj tim, čineći ovu pobedu samo još ubedljivijom. Počasni pogodak za Zvezdu došao je nešto kasnije, kada je Pavel Popravka konačno savladao upornog Trifonova.

Kada se sve sabere i oduzme, računica je jasna - navijači Partizana nisu mogli da zamisle bolju pobedu nad "večitim" rivalom od ove. Posle tesne druge utakmice, hokejaši Zvezde nisu ni zapretili svom protivniku i ako misle da ostanu u šampionskoj trci moraće mnogo bolje da odigraju u četvrtoj utakmici finalne serije. Sa druge strane, crno - beli u nedelju (20.03) će imati priliku da jedanaesti put sebe nazovu šampionima Srbije.



Photo by: Milica Lazarov

Коментари