Partizan efikasan: tri gola u mreži "zmajeva"!

Written by: Uroš Petrović

Pred sablasno praznim tribinama stadiona u Humskoj 1 crno - beli su odigrali verovatno jedan od najefikasnijih mečeva ove sezone. Voždovac je imao prilike da se pobedom dodatno priključi elitnim timovima u borbi za Evropu, međutim ubedljivo bolja igra domaćih u prvom poluvremenu praktično je odlučila pobednika. Kada se tome doda šlag na tortu u vidu prelepog gola Nebojše Kosovića, jasno je da "Parni valjak" ni u jednom trenutku nije dovodio pobedu u pitanje (3:0).


Ako se po jutru dan poznaje, onda su tri boda iz ove utakmice mogla lako da odu u ruke gostujuće ekipe. Već u drugom minutu utakmice sviran je indirekt za Voždovac, a šut na gol uspeo je da odblokira tek Alen Stevanović na samoj liniji. Nešto kasnije "zmajevi" su opet pripretili, ali je Bojan Šaranov bio siguran.


I pored svih ovih šansi, prevagu za Partizan doneo je Darko Brašanac u 11. minutu utakmice. On je glavom fenomenalno dočekao loptu Nemanje Mihajlovića iz kornera i precizno je uputio u mrežu Popovića. "Parni valjak" je poveo i obezbedio sebi veliku psihičku prednost pred nastavak utakmice.

To se moglo upravo videti u nastavku, s obzirom na to da su domaći apsolutno dominirali posedom lopte i stvaranjem šansi. Stalna ofanzivna igra rezultovala je u sviranju penala za Partizan. Igrao se 26. minut kada je Mihajlović bio oboren u šesnaestercu gostiju. Penal je izveo Alen Stevanović i to uspešno, pa su tako crno - beli već u prvih pola sata stvorili lepu prednost.


Svoju ofanzivnu igru Partizan je nastavio i u ostatku prvog poluvremena. Imao je Voždovac solidnu šansu za pogodak i povratak u igru, ali je Bojan Šaranov još jednom bio i više nego siguran. 


Sličan scenario maltene je viđen i u nastavku meča. Brašanac, Jovanović i Saša Ilić propisno su se ispromašivali pred golom Voždovčana, tražeći treći gol koji bi praktično završio utakmicu. Do njega je eventualno i došlo i to prelepim "makazicama" Kosovića, kome je Stevanović prelepo dodao loptu blizu Popovića. Mladi igrač Partizana prelepo ju je dočekao i njegov pogodak sigurno je jedan od najlepših ove sezone.

"Parni valjak" će ovu utakmicu pamtiti samo po lepom, dok Voždovac itekako ima za čim da žali. Ipak, ni jedan ni drugi tim nemaju vremena za predah. Partizan u sredu (16.03) igra polufinale Kupa Srbije protiv ambicioznog Spartaka, dok Voždovac prvenstvenu utakmicu igra protiv Jagodine.


Photo by: www.facebook.com/FKPartizanBG

Коментари